Prins Emanuele Filibertos hem plundrat i Paris

24 jul, 2019, 18:00 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
prins Emanuele Filiberto
Prins Emanuele Filiberto och hustrun berövades på flera ovärdeliga smycken och polisen menar att det kan handla om ett beställningsjobb.
Annons

Den italienske prinsen Emanuele Filiberto från, exkungahuset Savojen, har haft inbrott hemma i Paris där han och hustrun Clotilde har en bostad. Paret bor annars i Monaco med sina barn, Vittoria, 15, och Luisa, 12.

Ingen var hemma under inbrottet

Det hela skedde förra veckan, den 19 juli, men tack och lov var varken prinsen eller hans franska hustru hemma under inbrottet så ingen kom heller till skada berättar italiensk press. Men lite senare på kvällen när Clotilde – som är skådespelerska – kom hem till lägenheten upptäckte hon att de blivit rånade på juveler, som var värda över fem miljoner kronor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Emanuele Filiberto Clotilde
Recept.se Nyhetsbrev

I en artikel i den franska tidningen Le Parisien säger polisen att de har sina spår men att det kommer bli svårt att hitta de ovärdeliga smyckena igen, i alla fall som de ser ut idag. Även om det finns en hel del filmkameror i närheten som de ska gå igenom.

Annons

Ett beställningsjobb

Polisen menar att inbrott av denna kaliber handlar oftast om ett beställningsjobb och de kriminella personerna har säkert redan gjort sig av med stöldgodset. Juvelerna sägs till stor del vara arvegods från prinsens egen anrika familj, kungahuset av Savojen och Venedig.

Just nu befinner sig Emanuele Filiberto hemma i Italien, där han nyligen besökt området Campania för några olika uppdrag. Prinsen har där gjort turer till både Neapel, Capri och Amalfikusten.

Kungafamiljen har tidigare levt i exil

Det var först 2002 som Emanuele Filiberto kunde åka tillbaka till Italien, eller ens sätta foten på italiensk mark. För innan dess innebar detta ett lagbrott för de manliga medlemmarna av den forna kungafamiljen – som under många år levt helt i exil.

Emanuele filiberto clotilde

Prins Emanuele Filiberto har på senare år blivit en något av en folkkär person i Italien sedan hans medverkan i den italienska versionen av Let’s Dance. Några menar till och med att Filiberto vill ha tillbaka sin kungliga titel och göra landet till en monarki igen.

Foto: TT

 

Annons