Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Ernst August son avtäckte krona

15 apr, 2014, 10:34 
Agneta Nisbeth
Annons
ernst-august-jr-ao

Här står arvprins Ernst August av Hanover, 30, och avtäcker släktkronan hemma på Marienburgs slott strax utanför Hildesheim i Tyskland.

Ja, prinsen gör reklam helt enkelt för utställningen ”Kungadömet Hanover och dess härskare, vägen till kronan” som öppnar på slottet nu den 1 maj, och pågår fram till den 9 november i höst!

ernst-august-jr-ao-2

Ernst August, ”junior”, är det ordning på. Till skillnad från pappa Ernst August, 60, som sannerligen försett tidningarna med en och annan promille-bestänkt rubrik genom åren. Och som sällan, för att säga aldrig, syns vid hustruns, Caroline av Monacos, 57, sida numera.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
caroline-ernst-august-ibl

Prins Ernst August och prinsessan Caroline då det begav sig.

Makarna lever totalt skilda liv, de gifte sig 1999, och har 14-åriga dottern, prinsessan Alexandra, ihop.

Arvprins Ernst August äger alltså detta magnifika slott, Marienburg, som pappa så klokt skrev över på honom 2004 och som ni kan besöka.

ernst-august-3-ao

Mycket imponerande slott. Med konserter, topprestaurang, guidade visningar etc. Alltid händer det nåt! Släkten Hanover är ju en stor del av Europas historia, mäktig som få, med rötterna bland annat vindlandes in i det brittiska kungahuset.

Annons
krona-hannover-ao

Kronan här som Ernst August så stolt visar fram är förstås en stark symbol för detta.

ernst-august-jr-ao-4

Ernst Augusts mamma Chantal Hochuli är kommen ur schweizisk choklad-adel och rik förstås, och var gift med Ernst August senior i sexton år, 1981-1997. Arvprins Ernst August bor i London och jobbar inom bankning. Och är, vilket ni säkert undrar, ogift.

Annons
krona-hannover-ao

Av Marianne Rolfstadius

Foto: All Over Press

Annons