Prins Ernst August son avtäckte krona

ernst-august-jr-ao

Här står arvprins Ernst August av Hanover, 30, och avtäcker släktkronan hemma på Marienburgs slott strax utanför Hildesheim i Tyskland.

Ja, prinsen gör reklam helt enkelt för utställningen ”Kungadömet Hanover och dess härskare, vägen till kronan” som öppnar på slottet nu den 1 maj, och pågår fram till den 9 november i höst!

ernst-august-jr-ao-2

Ernst August, ”junior”, är det ordning på. Till skillnad från pappa Ernst August, 60, som sannerligen försett tidningarna med en och annan promille-bestänkt rubrik genom åren. Och som sällan, för att säga aldrig, syns vid hustruns, Caroline av Monacos, 57, sida numera.

caroline-ernst-august-ibl

Prins Ernst August och prinsessan Caroline då det begav sig.

Makarna lever totalt skilda liv, de gifte sig 1999, och har 14-åriga dottern, prinsessan Alexandra, ihop.

Arvprins Ernst August äger alltså detta magnifika slott, Marienburg, som pappa så klokt skrev över på honom 2004 och som ni kan besöka.

ernst-august-3-ao

Mycket imponerande slott. Med konserter, topprestaurang, guidade visningar etc. Alltid händer det nåt! Släkten Hanover är ju en stor del av Europas historia, mäktig som få, med rötterna bland annat vindlandes in i det brittiska kungahuset.

krona-hannover-ao

Kronan här som Ernst August så stolt visar fram är förstås en stark symbol för detta.

ernst-august-jr-ao-4

Ernst Augusts mamma Chantal Hochuli är kommen ur schweizisk choklad-adel och rik förstås, och var gift med Ernst August senior i sexton år, 1981-1997. Arvprins Ernst August bor i London och jobbar inom bankning. Och är, vilket ni säkert undrar, ogift.

krona-hannover-ao

Läs mer om slottet här››

Av Marianne Rolfstadius

Foto: All Over Press