Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Gabriel 3 år! Sofia bjuder på privat födelsedagsbild

31 aug, 2020, 10:10 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
Prins Gabriel är kungabarnens näst yngsta barnbarn. I dag fyller han 3 år och Carl Philip och Sofia visar upp en ny bild på sin lillprins!
Annons
Fina prins Gabriel! Här är dina första år i bilderBrand logo
Fina prins Gabriel! Här är dina första år i bilder

Hurra, hurra! I dag fyller Carl Philips och Sofias yngsta son Gabriel 3 år. Lillprinsen firas av sin familj hemma på Villa Solbacken, på Kungliga Djurgården. Och nu delar prinsparet själva med sig av en ny bild på födelsedagskillen!

Det är en lycklig liten prins som ler stort framför en gigantisk födelsedagstårta, ”Grattis vår älskade Gabriel på 3-årsdagen ❤️” skriver prinsparets på sin Instagram.

Prins Gabriel fyller 3 år

Men låt oss gå tillbaka tre år i tiden. Prinsessan Sofia var beräknad att föda i början av september, men den 31 augusti år 2017 kom hennes och prins Carl Philips andra barn. Förlossningen skedde på Danderyds sjukhus i Stockholm, och klockan 11.24 kom den lilla pojken. 3 400 gram och 49 centimeter lång, precis lika lång som storebror Alexander var när han föddes! En lycklig prins Carl Philip mötte pressuppbådet efteråt och hyllade sin fru, prinsessan Sofia. Även kungaparet beskrev sin lycka snart efter att barnbarnet kommit till världen.

– Vi är väldigt glada och lyckliga, sa drottning när de anlände till sjukhuset.

– Det är klart att det börjar bli en trevlig vana. Snart får jag och drottningen ett riktigt fotbollslag. Det blir en ny kille till teamet, det växer på, sa kungen skämtsamt.

prins gabriel födelsedag
Så här såg det ut förra året – när Gabriel fyllde 2 år.

Foto: TT

Annons