Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins George present väcker ilska – kan bli beslagtagen

30 sep, 2020, 16:00 
AvCharlotte Oscarsson
Prins George tycker inte alltid om maten Kate lagar.
Georges gåva från zoologen David Attenborough har väckt. Prinsen kan tvingas lämna tillbaka den!
Annons
17 magiska bilder från William och Kates bröllop!Brand logo
17 magiska bilder från William och Kates bröllop!

Det var i helgen som David Attenborough besökte familjen Cambridge på Kensington Palace, för en privat visning av hans nya miljödokumentär “Life on our planet”.

Det brittiska hovet släppte bilder när Attenborough gav prins George, en gigantisk fossiliserad hajtand. Den lilla prinsen ser väldigt glad ut på bilderna men den vänliga gesten orsakade kalabalik på Malta.

Georges present väcker reaktioner

Tanden kommer från en krascharocles megalodom, en utdöd art som levde för tre miljoner år sedan.

Prinsarna George och Louis med Hajtanden

Men den maltesiska kulturledaren är inte lika glad över presenten, enligt The Times of Malta. Kulturministern Jose Herrera gav ett utalande för The Times of Malta att landet vill ha tillbaka tanden som ska ställas ut på ett Maltesiskt museum. Den maltesiska kulturministern sa till The Times:

Annons

– Det finns några artefakter som är viktiga för naturarvet som hamnade utomlands och förtjänar att hämtas, sa han.

Han fortsätter:

– Vi ägnar stor uppmärksamhet åt historiska och konstnärliga föremål. Det är dock inte alltid fallet med vår naturhistoria. Jag är fast besluten att styra en förändring.

Presenten kommer att undersökas

David Attenborough sade att han hade plockat upp den själv på en familjesemester på Malta i slutet av 1960-talet. Malta va en brittisk koloni fram till 1964, varav drottningen var statschef fram till 1974.

Malta har länge varit kärt för drottningen och legat hennes hjärta mycket nära, sedan hon tillbringade sina första år av sitt äktenskap med prins Philip som var baserad där som som sjöofficer fru,

Den maltesiska kulturministern har gått ut offentligt att han kommer undersöka om hajtanden faktisk ska återlämnas till ön där den ursprungligen kom ifrån.

Kensington Palace har vägrat att kommentera frågan.

Annons