Prins Haakon försvarar sin syster prinsessan Märtha Louise

17 sep, 2010, 08:01 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Annons
haakon_martha-louise

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon under sitt besök i Drammen.
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon under sitt besök i Drammen.

Kronprins Haakon är en beskyddande lillebror till prinsessan Märtha Louise som de senaste dagarna fått ta emot mycket kritik. Haakon har nu fått nog och går offentligt ut för att försvara sin syster…

I onsdags deltog kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit i ungdomskonferensen “Respekt” i Drammen. Då passade han på att visa sitt stöd till storasyster prinsessan Märtha Louise. Haakon sa då att man inte ska baktala sina medmänniskor – utan istället lyfta fram dem. Kronprinsen passade också på lyfta fram sin egen syster.

Annons

– Min syster är en ansvarsfull person som bryr sig om alla runt omkring sig. Jag vill inte gå in på detaljer här, men vi alla vet vad jag pratar om.

Recept.se Nyhetsbrev

Avstå tronen

Prinsessan Märtha Louise fick medierna och norrmännen att rasa för en tid sedan efter en intervju med Stavanger Aftenblad där hon sa att hon kan kontakta de döda.

Författaren Tor Bomann-Larsen tycker att prinsessan ska avsäga sig rätten till tronen och 34 % av norrmännen tycker att Märtha Louises “änglar” skadar monarkin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Elisabeth Samnøy och prinsessan Märtha Louise.
Elisabeth Samnøy och prinsessan Märtha Louise.

Svartkonst och spiritism

I onsdags hade prinsessan Märtha Louise tillsammans med kollegan, Elisabeth Samnøy, presskonferens angående änglaskolan. Prinsessan påtalade tydligt att deras skola ”Astarte Education” varken sysslar med svartkonst eller spiritism.

Annons

– Vi är väldigt ledsna över hur våra tankar kommit att beskrivas i media.

Hitta sig själv

När den ständiga frågan om prinsessan Märtha Louise kan tala med döda, svarade hon varje gång att deras änglaskola inte sysslar med svartkonst eller spiritism. Utan deras kurser handlar om självutveckling och om att hitta sig själv.

Av Anna Frödell

Foto: All Over Press, Stella Pictures

Se en del av prinsessan Märtha Louises presskonferens här nedan:

httpv://www.youtube.com/watch?v=rS0hS2DawOk&translated=1Annons