Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry blixtreser till London – efter kung Charles cancerbesked

05 feb, 2024, 18:48 
Reser till London.
Annons

Det var under måndagskvällen som Buckingham Palace lät meddela att kung Charles, 75, har cancer.

Han ställer in alla engagemang, och fick sin första behandling redan under måndagen. Nu kommer uppgifter om att sonen prins Harry blixtreser hem till London för sin pappa.

Chockbeskedet: Kung Charles har cancerBrand logo
Chockbeskedet: Kung Charles har cancer

Kung Charles ställer in efter cancerbeskedet

Den 17 januari kom beskedet att kung Charles ska genomgå en operation för förstorad prostata. Operationen genomfördes och kungen låg på sjukhus i fyra dagar, och lämnade The London Clinic därefter.

Annons

Bara några dagar senare, den 5 februari, meddelar det brittiska hovet att kung Charles fått cancer. Den ska ha upptäckts i samband med prostataundersökningen, men det ska inte vara frågan om prostatacancer.

”Hans majestät har valt att dela med sig av sin diagnos för att undvika spekulationer och med hopp om att det ska hjälpa allmänhetens förståelse för att de som drabbas av cancer runtom i världen”, skriver man i uttalandet.

Till följd av det kommer kung Charles att pausa sina offentliga uppdrag, men ser fram emot att snart vara tillbaka.

Kung Charles och drottning Camilla
Kung Charles och drottning Camilla fotade under söndagen när de deltog vid en gudstjänst, dagen innan beskedet.IMAGO/Paul Marriott
Annons

Prins Harry reser till London efter kung Charles cancerbesked

Enligt brittiska källor ska den närmsta familjen ha meddelats om beskedet redan innan. Daily Mail rapporterar att prins Harry, bosatt i Kalifornien, reser hem inom de närmsta dagarna efter sin fars cancerbesked. Det är ännu oklart om hustrun Meghan Markle följer med.

Foto: TT

Annons