Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry erkänner otrohet: "Omogen – det var korkat"

07 jun, 2023, 17:00 
Prins Harry och Meghan Markle
Britain's Prince Harry and his fiancee Meghan Markle speak with teachers and pupils at the Nottingham Academy in Nottingham, England, Friday, Dec. 1, 2017. It was announced on Monday that Prince Harry and American actress Meghan Markle are engaged and will marry in the spring of 2018. (Andy Stenning/Pool Photo via AP)

Prins Harry har erkänt att han var otrogen mot sin flickvän.

Annons

Prins Harry har tvingats blottlägga sitt privatliv – inför hela världen. Och det är i en domstol detta äger rum.

Harry är nämligen målsäganden i ett civilmål där han och flera andra brittiska kändisar stämt tidningskoncernen Mirror Group Newspapers för telefonhackning. För att bevisa brott har Harry och de andra målsäganden presenterat artiklar som de hävdar bygger på material som samlats in genom olaglig telefonavlyssning.

Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”Brand logo
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”

Prins Harry erkänner att han varit otrogen

Prins Harry och Chelsy Davy

En av dessa artiklar skrevs när Harry dejtade Chelsy Davy. De träffades i Kapstaden när prinsen var utbytesstudent och höll ihop mellan 2004 och 2011.

Annons

Men relationen var stormig. Vid ett tillfälle publicerade Daily Mirror en artikel som gjorde gällande att Harry hade synts flörta med en annan kvinna – medan Chelsy var utomlands.

Och nu har Harry alltså erkänt detta, i sitt vittnesmål i rätten.

– Jag hade varit omogen, jag hade inte riktigt tänkt igenom mina handlingar och jag hade betett mig korkat – och mina misstag visades upp för allmänheten, säger Harry.

Det blev aldrig någon förlovning mellan Chelsy och Harry. Enligt den sistnämnde hjälpte pressen till att så inte blev fallet.

– Chelsy var redan extremt nojig kring vår förhållande och vänkretsen som vi pratade med hade blivit mycket mindre. Varje gång den här typen av artiklar blev publicerade tog vår relation en smäll, vi började misstro alla omkring oss, säger Harry.

"En tuff tid för mig"

I samma artikel kunde man läsa att Chelsy ringde och skällde ut Harry efter att fått höra om den andra kvinnan. Men det kan vara tidningens påhitt, menar Harry.

Eller resultatet av olaglig avlyssning.

– Eftersom vi bodde i olika länder så skötte vi en stor del av vår relation via telefon, så jag vet att jag måste ha pratat med henne en hel del under den här perioden, för det var en tuff tid för mig, men jag minns inte hennes reaktion, säger han.

Annons