Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Harry i rätten efter storbråk – väntar på dom

29 mar, 2023, 12:30 
AvRedaktionen Svensk Dam
Prins Harry och Meghan Markle
Prins Harry och hustrun Meghan Markle har stämt flera mediehus efter att de kränkt deras integritet.

Prins Harry är en av alla kändisar som stämmer Daily Mail.

Annons

Under fyra dagar kommer prins Harry att befinna sig på rättegång i London tillsammans med flera andra kändisar som artisten Elton John och skådespelskorna Liz Hurley och Sadie Frost. Alla där av samma anledning, stämningen av den brittiska tidningen Daily Mail (för kriminella intrång i privatlivet.)

5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbokBrand logo
5 chockavslöjanden i prins Harrys nya skandalbok

Anklagas för hemlig avlyssning

Stämningen handlar om att Daily Mail ska ha använt kriminella metoder för bevakningen av kändisarnas privatliv. Enligt anklagelserna ska det handla om hemlig avlyssning och att exempelvis utrustning ska ha placerats hemma hos folk eller i deras bilar, utan deras kännedom. Personer ska även ha utgett sig för att vara någon annan för att få information från exempelvis sjukhus. Även poliser ska ha blivit mutade för att läcka privat information om kändisarna.

Annons

Nu är rättegången igång och sägs ta fyra dagar innan någon dom presenteras.

Prins Harry
Förutom prins Harry var även Elton John med på rättegången.

Flytten hjälpte inte

Men det är inte första gången prins Harry stämmer tidningarna. Han har tidigare stämt mediehuset och tidningen Associated Newspapers för förtal, efter att de i en artikel anklagade honom för att ha ljugit. Även frun SMeghan Markle stämde Associated Newspapers efter att tidningen tagit med ett utdrag av ett brev som hon skrev till sin pappa, vilket hon ansåg stred mot hennes integritet.

Annons

Trots flytten till Los Angeles blev de inte av med problemen utan har även skickat in en stämningsansökan mot en papparazzi då han eller hon ska ha försökt sälja en bild på deras son Archie. Detta på grund av att bilden tagit olagligt och stridit mot barnets integritet.

Annons