Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry: "Jag vill ha max två barn"

31 jul, 2019, 12:30 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
prins Harry
Nu har vi även fått veta vad prins Harry sa i sin intervju för Vouge - då han satt ner för ett personligt samtal med Jane Goodall om livet, miljöproblemen och sin son Archie.
Annons

Flera brittiska tidningar som Express har fått tag i tidningen Vogues senaste nummer där Meghan Markle fått vara gästredaktör. Även prins Harry har, som vi tidigare berättat, fått äran att vara med på ett hörn han med.

Det är en intervju, eller ska vi kanske kalla det ett informellt samtal, mellan prinsen och schimpans-forskaren Jane Goodall som hölls hemma hos hertigparets på Frogmore Cottage.

Prins Harry

I intervjun säger prinsen att han är väldigt skrämd över klimatförändringarna som just nu sker på vårt jordklot.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi måste ständigt påminna oss alla om att det är saker som händer just nu med vår planet, förklarar prins Harry.

Annons

Vi är som grodan i vattnet

Han fortsätter att förklara sin syn på det hela med en liknelse:

– Vi är som grodan i en kastrull med vatten som redan kommit upp till kokpunkten. Det är verkligen fruktansvärt.

Jane Goodall förstår hans oro och säger att det är obehagligt och skrämmande, speciellt för honom som precis har fått ett barn, lille Archie Harrison.

På det svarade prinsen:

– Ja det känns annorlunda nu, utan tvekan. Jag har alltid haft en stor kärlek till naturen och har haft den stora lyckan att få resa runt i världen och se platser och möta olika människor. Men det känns hela tiden som vi lånat vår planet, så nu måste vi kloka människor se till att lämna över den i gott skick till våra barn.

Annons

Jag vill ha max två barn

De kommer också in på ämnet barn igen och Goodall säger “men man kanske inte vill ha allt för många”. Prinsen svarar då:

– Som världen ser ut idag vill jag ha max två barn.

omslag Vogue

Septembernumret av brittiska Vogue, som innehåller allt detta och mycket mer finns att köpa i handeln från den 2 augusti. Ni ser omslaget här ovan, där en av bilderna föreställer vår svenska miljöaktivist Greta Thunberg.

Foto: TT

Annons