Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry lämnade Meghan för uppdrag i Holland

09 maj, 2019, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Prins Harry kom till Haag och träffade prinsessan Margriet
Prins Harry har redan börjat jobba. Holländarna gick man ur huse för att se den nyblivne pappan, som gratulerades av prinsessan Margariet och arrangörerna för Invictus Games. Se filmklippen här!
Annons

Plikten framför allt. Det ska mycket till för att en prins eller prinsessa ska ställa in planerade uppdrag. Om det skulle hända, drabbas ju en rad människor som planerat för att få kungligt besök månader i förväg. Prins Harry hade redan skjutit upp resan till Nederländerna eftersom lille Archie bidade sin tid i magen. Men nu är han född och den nybakade pappan tog första flyget till Haag inför arbetet på torsdagen den 9 maj 2019.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins Harry

Uppdraget på andra sidan Engelska kanalen var att  officiellt inviga “the Invictus Games 2020”, som ska äga rum i Haag nästa år. Prins Harry är beskyddare av The Invictus Games, som är ett stort internationell idrottsevenemang för handikappade och skadade soldater, poliser och andra servicemän, som stöd och uppmuntran för rehabilitering.

Annons

Invictus Games – ett internationellt event

Den femte upplagan av sportevenemanget kommer att äga rum i staden från den 9 maj till den 16 maj 2020 och mer än 500 deltagare från 19 olika länder är anmälda för att vara med och tävla.

Prins Harry fick ett varmt mottagande

Här kan ni se ett klipp från Zuiderparken i Haag med en glad, nybliven prinspappa som cyklar i vårsolen.

 

Prins Harry fick ett kungligt mottagande av bland annat prinsessan Margriet, som är exdrottning Beatrix lillasyster. Ni kanske minns att Meghan och Harry överöstes av presenter till barnet när de gjorde sin kungliga rundresa till Oceanien? Då fick de bland annat ett par baby-uggs, en liten gosekanin och minst två mjuka kängurus som fick hänga med hem till England. I Holland blev det också en hel del gåvor som överlämnades till den nyblivne pappan. En liten sparkdräkt med texten “Invictus Games” fick Harry att skratta.

– Så gullig, utropade han glatt och tog emot presenten.

Annons

Med sitt välansade helskägg och yviga hår trampade prins Harry genom parken. Det var tur att han bar en vindjacka för det blåste en del. Cykeln är ett praktiskt sätt att ta sig fram i landet och tvåhjulingen är ju lite av ett signum för Nederländerna.

Harry har varit soldat

Det mest utmärkande draget hos Nederländerna är det flacka landskapet. Ungefär hälften av landet ligger mindre än en meter över havet och en fjärdedel ligger faktiskt under havsytans nivå. Högsta punkten är med sina 321 meter Vaalserberg i den sydöstligaste delen av landet, där en smal remsa skjuter ner mellan Belgien och Tyskland. Det blev också en hel del människor att prata med under dagen. Harry är själv utbildad militär och har tjänstgjort i Afghanistan. Han vet hur det är att vara i eldstrid och kan absolut förstå vad de sårade och skadade soldaterna varit med om.

Prins Harry cyklar i Haag

Läs mer

Foto TT

Annons