Prins Harry pratar till folket – efter skandalen

Prins Harry pratar till folket – efter skandalen

Prins Harry har beslutat sig för att stå fri från kungahuset.Nu har han för första gången sedan beslutet vänt sig direkt till folket i en video på sitt Instagram-konto.

Svensk Dams expert om Harry och Meghans beslut: "De trivs inte"
Slå på ljud

Det var ett besked som skakade om den brittiska monarkin i dess grundvalar. Prins Harry, tillsammans med makan Meghan, hertiginnan av Sussex, har beslutat att avstå apanage och därmed stå fri från resten av kungahuset.

Meghan stannade kvar i Kanada när Harry for till England för att mäkla fred med drottning Elizabeth. Harry fanns på plats när drottningen kallade till ett specialinsatt krismöte på slottet Sandringham.

Prins Harrys nya ord

Men Harry har inte gett upp sina hjärtefrågor – trots att det stormar kring honom och Meghan. De senaste åren har han och brodern prins William kampanjat flitigt för förebyggandet av mental ohälsa. I dag torsdag publicerade Harry ett klipp på Sussex Royals Instagram-konto där han presenterade ett nytt initiativ: ett insatsprojekt som ska utbilda spelarna i den brittiska rugbyligan i hur man arbetar emot depression.
– Det handlar om att få bort stigmatiseringen kring psykisk ohälsa och påminna alla om att det inte bara räcker med att må bra fysiskt, säger Harry i klippet.
Meghan skapade uppståndelse i går när hon plötsligt dök upp på Downtown Eastside Women’s Center, en kvinnojour belägen mitt i centrala Vancouver. Hon har i övrigt hållit en väldigt låg profil på sista tiden och främst hållit sig i sin herrgård i North Saanich.

Besked ska komma snart

Drottning Elizabeth har meddelat att hon har accepterat parets beslut, motvilligt. Enligt brittisk press är hon genuint besviken på att hon inte blev informerad om beslutet på förhand – före prinsparet skickade ut sitt Instagram-meddelande.

Det senaste beskedet kom 13 januari, då meddelade drottningen att “de slutgiltiga besluten ska tas under de kommande dagarna”.