Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry: ”Så har Archie förändrat mig som person!”

03 jul, 2019, 13:00 
AvAnna von Koch
Prins Harry på The National Youth Mentoring Summit, juli 2019.
Att bli pappa har förändrat prins Harry på djupet. Nu berättar han mer om på vilket sätt!
Annons

Den 6 maj kom Archie Harrison Mountbatten-Windsor till världen och livet förändrades en gång för alla för prins Harry och Meghan. Nu berättar Harry öppenhjärtigt hur det har förändrat honom att bli pappa.

prins Harry, Meghan och Archie
Prins Harry, Meghan och lilla Archie Harrison.

Förebild för Archie

När han talade på The National Youth Mentoring Summit, anordnat av Dianas välgörenhetsförening, berättade han att faderskapet gjort att han har börjat fundera kring hur viktigt det är att verkligen vara en positiv och bra förebild för sin son.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Harry på The National Youth Mentoring Summit, juli 2019.
Prins Harry pratar med ungdomar på The National Youth Mentoring Summit, juli 2019.

Archie i mina fotspår

– Tanken har slagit mig den senaste tiden hur stark kraften av att vara en förebild är och hur stark man även kan vara en osynlig förebild. Ni som sitter här idag, kanske inte inser att någon ser upp till er och att ni inspirerar den personen till att vara en snällare, bättre och mer framgångsrik person. Kanske kommer den här insikten ifrån att jag precis har blivit pappa och att jag har insett att min son alltid kommer att se vad jag gör, härma mitt beteende och en dag kanske också gå i mina fotspår, sa han i sitt tal.

Annons
Prins Harrys son Archie.
Prins Harrys son Archie.

Prinsessan Diana stor förebild

Harry påpekade också att det inte bara är hans roll som pappa som fått honom att inse detta utan att det också är människor han möter som själva inte inser vilka fina förebilder de är. Harry pratade även om sin mamma Diana, som precis skulle ha fyllt 58 om hon hade levt idag.

Prinsessan Diana och prins Harry, 1988.
Prinsessan Diana och prins Harry, 1988.
Annons

– Min mor, prinsessa Diana, var en förebild för så många, utan att inse vilken inverkan hon skulle ha på så många liv. Du behöver inte vara en prinsessa eller en offentlig person för att vara en förebild, det är faktiskt lika värdefullt om du inte är det för och då blir det också mer äkta, säger prinsen och fortsätter:

Prinsessan Diana med sina prinsar: Harry, snart 4, och William, 6, 1988.
Prinsessan Diana med sina prinsar: Harry, 4, och William, 6, 1988.

– Att vara en förebild och mentor kan också hjälpa dig att läka dina egna själsliga sår och skapa en bättre framtid för någon annan.

 

Foto TT

Annons