Prins Harry skriver om Diana – i ny bok: ”Vägrade acceptera”

prins harry

Prins Harry skriver om mamma Diana i nya boken.
Slå på ljud

Prins Harry har upplevt en enrom sorg i sitt unga liv då han redan som liten pojke förlorade sin mamma i den tragiska bilolyckan i Frankrike då prinsessan Diana miste livet. Det är ett trauma som följt med honom sedan dess och nu gör han allt i sin makt för att hindra från att hans egna familj splittras på ett liknande sätt igen.

Han erfarenheter har också styrt det engagemang han har för olika frågor. Så när han fick frågan om att bidra till en barnbok som handlar om barn som mist sina föräldrar i covid-19-viruset var det självklart att han skulle ställa upp.

prins harry

Prinsessan Diana dog när Harry bara var 13 år gammal.

Kim Knott

Prins Harrys förtvivlade ord om mamma Diana

ITV-reporten Chris Ship avslöjade på Twitter att Harry har bidragit med ett eget stycke i den nya boken Hospital by the Hill.

”När jag var en ung pojke förlorade jag min mamma. Vid den tidpunkten ville jag inte tro på det eller acceptera det, och det lämnade ett djupt hål inom mig” skriver prins Harry i boken.

Boken ges ut av ett antal välgörenhetsorganisationer i Storbritannien och är redan slutsåld på hemsidan. Så fint av prins Harry att ge sån tröst till barnen som förlorat en förälder, precis som han själv.