Prins Harry spelar polo i USA för att hjälpa föräldralösa barn

Harry-Sentebale

Harry håller tal på Sentebales treårsdag i juli i år.

Prins Harrys välgörenhetsorganisation för afrikanska föräldralösa barn behöver akut mer pengar och Harry vill nu försöka spela sin nästa polomatch i USA för att få in större summor till den.

Det behövs mer pengar till Sentebale, välgörenhetsorganisationen som prins Harry startat för att hjälpa föräldralösa barn i Afrika. Därför kommer Harry att medverka i en polomatch i USA för att få till en en mer lukrativ pengainsamling.

Djupt berörd av föräldralösas situation

Sentebale startades av prins Harry och prins Seeiso av Lesotho 2006 för att hjälpa fattiga och aidsdrabbade barn i Lesotho. Det var under sitt sabbatsår efter Eton College som Harry berördes djupt då han träffade barn som förlorat sina föräldrar i aids. Prinsen har ju själv förlorat sin mamma Diana, och berördes kanske lite extra just därför.

Kändisåskådare drog in stora summor

Prins Harry på polomatchen i maj i år.

Prins Harry på polomatchen i maj i år.

Enligt engelska Telegraph kommer potentiella givare från Virginia i USA att träffa Harry, 25, nästa månad hemma i Clarence House, som är prins Charles, prins Williams och prins Harrys bostad i London. De ska då diskutera att flytta den årliga poloturneringen från Gloucestershire i England till USA. Tävlingen heter Chakravarty Cup och bland de potentiella givarna finns bland annat några resebolag.

I maj i år deltog Harry i en polomatch i New York, en match som hade många kändisar i publiken – bland andra Madonna och Jennifer Lopez. Den gången drog man in en sexsiffrig summa till välgörenhet, och nu vill Harry bygga vidare på den succén.

Krisen nära

Tidigare i år donerade lord Ashcroft, medlem i det konservativa partiet,  250 000 pund till Sentebale så att organisationen  skulle slippa hamna i finansiell kris. Tyvärr visade det sig 2008 att endast 84 000 av de 1, 15 miljoner pund som samlats in faktiskt gick till de avsedda barnen Det mesta gick till personal- och administrationskostnader.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures