Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Harry uppgiven – inte bjuden på pappa Charles födelsedagsfirande

09 nov, 2023, 06:00 

Sprickan mellan prins Harry och Meghan Markle och resten av den brittiska kungafamiljen blir bara större och större.

Annons
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Det är ingen som har missat att relationen mellan prins Harry och Meghan Markle och resten av den brittiska kungafamiljen är mycket infekterad.

I januari 2020 lämnade Harry och Meghan officiellt kungahuset och flyttade även till USA – där de fortfarande bor med barnen Archie, 4, och Lilibet, 2.

Sedan dess har paret gått ut med en hel del hårda anklagelser mot sina familjemedlemmar, i Netflixserien "Harry & Meghan" samt prinsens självbiografi "Spare".

Annons
Harry och Meghan lämnade kungahuset 2018.

Stora sprickan mellan Harry och familjen

Ingen i den brittiska kungafamiljen har uttalat sig offentligt om några av Harry och Meghans anklagelser – men däremot menar flera källor att familjen är extremt upprörd.

– William kokar i det tysta och är förkrossad över vad Harry har gjort. Han kan bara inte förlåta Harry för sakerna han har skrivit, säger en kunglig expert till Page Six.

William uppges vara "förkrossad" över sin brors beteende.

Nya slaget: Inte bjudna på Charles födelsedagsfirande

Den 14 november fyller kung Charles 75 år, vilket givetvis ska firas. Enligt brittisk media rör det sig om ett mindre, privat firande på Clarence House i Westminster – tillsammans med närmsta vännerna och familjen.

I helgen rapporterade Sunday Times att Harry och Meghan var bjudna till firandet, men att de tackat nej. Men nu menar flera personer nära paret att detta inte alls stämmer.

– De har inte fått någon inbjudan och de kände inte till att det skulle bli något firande innan artikeln publicerades, säger en källa till Daily Mail.

Annons