Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harrys blixtändring i memoarerna – kungahusets stora oro

25 sep, 2022, 17:00 
Simon Holm Stålhand

Prins Harry blixtändrar i sina memoarer!

Annons
Drottning Elizabeth är död – blev 96 år gammalBrand logo
Drottning Elizabeth är död – blev 96 år gammal

Prins Harry har haft flera konflikter med det brittiska kungahuset de senaste åren. Han har därför valt att ta upp det i sina memoarer och därmed göra upp med monarkin.

Enligt bokförlagets pressmeddelande uppges prins Harrys självbiografi vara ”den definitiva redogörelsen av upplevelser, äventyr, förluster och lärdomar.”

Men ingen medlem av familjen har ännu fått läsa Harrys memoarer, något som har skapat farhågor om att Harry bland annat kommer att skriva om sin relation till hans pappa Charles fru Camilla, enligt The Telegraph.

Planen var att memoarerna skulle släppas nu inför jul. Men med anledning av drottningens död har tidsplanen blixtändrats.

Prins Harrys panikändring

Prins Harry hade planerat att släppa sina memoarer i bokform till slutet av året. Men på grund av omständigheterna har han nu tvingats till en blixtändring i sista stund. Enligt tabloidtidningen, The Sun ska vissa delar av boken ha varit för ”okänsliga”, med tanke på drottningens död.

Annons

Därför uppges det nu att prins Harry valt att genomföra ändringar i vissa delar av boken. Det är fortfarande oklart vad han ändrar.

– Det kan finnas saker som kanske inte ser så bra ut om de kommer ut så snart efter drottningens död och att hans pappa blir kung, säger en källa med insyn till The Sun.

– Han vill att vissa avsnitt skrivs om. Det handlar inte om en total omskrivning på något sätt. Men han vill desperat göra vissa ändringar. Men det kan vara för sent.

The Telegraph har tidigare spekulerat i att det uppskjutna publiceringsdatumet kan bero på annat. De menar på att det kan bero på att Harry vill ha med ett nytt kapitel om drottning Elizabeths död och efterspelet kring det.

En källa nära prins Harry ska tidigare ha sagt till Telegraph att biografin förmodligen kommer att släppas först nästa år.

Annons