Prins Harrys egna ord – det tycker han egentligen om The Crown

prins harry drottning elizabeth

Prins Harry har som första medlem av brittiska kungafamiljen offentligt uttalat sig om The Crown.

Meghan och Harrys besked om att de lämnar kungahuset för gott har skapat turbulens i Storbritannien de senaste veckorna och vi kommer snart få reda på mer om deras val när den exklusiva intervjun med Oprah sänds den 7 mars.

Men redan nu har prins Harry dykt upp i ett överraskande sammanhang, nämligen James Cordens intervjuprogram Late Late show. Den brittiska programledaren och intervjuaren bor sedan många år tillbaka i Los Angeles, och tog med prins Harry på en sightseeingtur med buss genom staden.

Prins Harry avslöjar sin egen åsikt om The Crown

Under resan pratade de bland annat om tv-serien The Crown, som bygger på verkliga händelser inom det brittiska hovet, och prins Harry menar att den inte är allt för långt från sanningen.

– De låtsas inte vara nyheter, det är fiktion. Men det är löst baserat på sanningen. Såklart är det inte helt sant, men det ger en uppfattning om hur den livsstilen är, och hur det är att ha pressen att sätta plikt och service över familjen och allt annat.

Efter Meghans konflikt med den brittiska tabloidpressen har paret tagit avstånd från den typen av nyhetsrapportering, något prins Harry står fast vid i intervjun.

– Jag är mycket mer bekväm med The Crown än vad jag är när jag ser alla historier som skrivs om min familj, min fru eller mig själv. Det är skillnaden på att det är uppenbart fiktion, ta det för vad det är. Men det här andra rapporteras som fakta, för du är tydligen nyheter. Jag har ett riktigt problem med det.