Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harrys nya pik mot kung Charles: "Elak och småsint"

08 nov, 2023, 12:01 
Prins Harry och kung Charles
Prins Harry har gett sig på kung Charles igen!
Annons

Prins Harry och kung Charles är son och far – men inte direkt såta vänner. Harry har väldigt tydligt tagit sin hustru Meghan Markles parti i konflikten med resten av kungafamiljen.

Till Oprah Winfrey sa Harry att han kände sig sviken av sin familj.

– Pappa slutade svara när jag ringde, sa Harry och la till att han kände medlidande med både pappa Charles och sin bror, prins William.

– De sitter fast i kungahuset och kommer inte i loss. Och jag känner stor medkänsla med dem för det.

Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Prins Harrys nya attack på kung Charles

Sedan dess har den lågintensiva striden fortsatt mellan far och son. Det kom ett nytt slag från Harrys sida när han framträdde på välgörenhetstillställningen The New York Comedy Festival. Då skickade han en subtil pik till Charles, samtidigt som han drog en komisk monolog i ett inspelat videoklipp

Annons

– På grund av den chockerande dåliga representationen av rödhåriga här i fjol, och av respekt för mina utrotningshotade vänner, så är jag här, och gör min tjänstgöring, säger Harry i klippet.

Piken kom inte i ordform – utan fanns att finna på Harrys bröstkorg. Daily Mail har noterat att Harry bar hela fyra medaljer under ceremonin. Ändamålet för kvällen var nämligen att samla in pengar till krigsveteraner.

"Prins Harry är elak och småsint"

Prins Harry
Fyra medaljer – men en saknas!

Men Harry bar inte medaljen som han fick i samband med pappa Charles kröning. Det här är något som inte fallit i god jord hos de brittiska rojalisterna.

"Så elak och småsint som Harry har blivit", skriver journalisten och författaren Angela Levin på Twitter.

Angela är en uttalad Harry-kritiker, i alla fall sedan några år tillbaka. I hennes kommentarsfält får hon gott om medhåll från likasinnade.

"Prinsessan Diana skulle ha blivit så besviken", skriver en användare.

"Hur kan någon som föddes in i obscen rikedom, aldrig varit utan någonting, hade en kärleksfull pappa, en familj som brydde sig, och en massa olika fantastiska människor omkring sig, bete sig så illa?", skriver en annan.

"Det verkar som att hans fru lockar fram det sämsta hos honom. Han kanske borde ha lyssnat på sin familj", skriver en tredje.

Annons