Prins Harrys splittring med pappa Charles: ”Konstigt”

prins charles prins harry

TT
Prins Harry utelämnar sin far ur meddelandet på nya hemsidan – nämner bara Diana.
Hovreportrarnas Hemligheter: Därför döljer Harry och Meghan Archie från omvärlden
Slå på ljud

Under nyårsaftonen lanserades hemsidan till Meghan och Harrys nya stora projekt, stiftelsen Archewell. Där samlar de den information de vill få ut om sitt arbete, inklusive produktionblaget Archewell Audio, som ska producera innehåll exklusivt till musiktjänsten Spotify.

Men en viss formulering har väckt uppmärksamhet. I presentationen på hemsidan, undertecknad Meghan och Harry själva, har paret beskrivit sig som ”sin mammas son”, åsyftandes prinsessan Diana, och ”sin sons mamma” åsyftandes sonen Archie.

Hovexperten om prins Harry: ”Det är anmärkningsvärt”

Noterbart är att det endast är Diana som nämns, varken prins William eller prins Charles refereras till i texten, något kunglige experten Phil Dampier finner intressant i en intervju med Mail Online.

Prins Harry har lämnat Storbritannien bakom sig, och verkar inte sakna sitt ”gamla” liv.

Tim Rooke/REX

”Det är också väldigt anmärkningsvärt att Harry kallade sig själv för 'sin mammas son', men inte nämnt prins Charles alls. William följer dessutom efter sin par i hans arbete för miljön och konservering av natur.” säger han till tidningen.

”Trots att Harry har hyllat sin pappa förut verkar det konstigt att han inte nämner honom mer eller jobbar tillsammans med honom hellre än separat.”

Enligt Phil Dampier riskerar situationen de är i nu att ytterligare bredda klyftan mellan far och son, då Charles tillsammans med Camilla varit en väldigt aktiv och framför allt synlig representant för kungahuset under året med pandemin, medan Harry upplevs som allt mer distanserad, något som inte alltid uppskattas bland britterna.

”Jag tro att Charles vid någon tidpunkt kommer känna att hans arbete överskuggas av Harrys uttalanden och han skulle föredra att deras arbete var mer koordinerat och koreograferat, men dessvärre verkar den tiden vara förbi. Harry och Meghan är fast beslutna att gå sin egen väg, vare sig det har en påverkan på Charles jobb eller inte.”