Prins Harrys stora offer – för Meghan

Meghan och prins Harry i rött.
Tårögd – och i paraduniformen för sista gången någonsin. Prins Harry betalar ett skyhögt pris för Megxit.
Annons

Prins Harry hade tårar i ögonen när han i helgen sa bye bye till hela sin militära karriär vid en konsert i Royal Albert Hall. Och han satte punkt med stil. Ett noga regisserat och stajlat farväl med Meghan i 15 000-kronorsklänning från Safiyaa som exakt matchade hans röda paraduniform.

Annons
Meghan och prins Harry i rött.
Kanske var det först nu som Harry insåg det definitiva i sitt beslut?

Harry och Meghan var på plats för den årliga The Mountbatten Festival of Music och detta var också sista gången han fick bära sin uniform. En stor och mycket känslomässig uppoffring i samband med Megxit. Det militära karriären och prestigetitlarna har ju varit en livsviktig del av prins Harrys självbild.

Annons

Detta var också hans allra sista uppdrag som Captain General of the Royal Marines, en titel han fick ärva efter sin farfar prins Philip, 98, så sent som 2017.

På bröstet blänkte de två medaljerna som prins Harry fått efter att i två perioder ha tjänstgjort i Afghanistan.

Meghan och prins Harry i rött.
Medaljerna, beviset på prins Harrys insatser i Afghanistan.
Annons

Prins Harrys offer – för Meghan

Men Megxit är Megxit, och nu måste prins Harry alltså hänga in uniformen i garderoben för gott. En offer för det nya civila liv som han och Meghan ska leva från och med den 31 mars.

Meghan och prins Harry i rött.
Tack och farväl.

Rent formellt så är det den 31 mars som är dagen D, men redan i dag kommer Harry, 35, och Meghan, 38, att sätta punkt i och med The Commonwealth Service i Westminster Abbey. Ceremonin inleds klockan 16.00 svensk tid och du kan följa vår rapportering därifrån i eftermiddag.

Annons
Meghan och prins Harry i rött.
Succé för Harry och Meghan, men nu är det så dags. Prins Harry möttes av stående ovationer, och han hade tårar i ögonen skriver brittisk media.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Prins Harrys stora offer – för Meghan”

 1. mikael johansssom skriver: 9 mars, 2020

  vad gör man inte för kärleken ,
  men vem vet om några år så kan dom komma till baka ,
  så får dom till baka det han nu blir av med ,
  sen om det bara blir han,


 2. Birthe Vejrum skriver: 9 mars, 2020

  Harry synes helt afgjort, at hans elskede er værd det! 🙂
  Men ganske som titlerne så beholder Harry også sine militære æres titler, i hvert fald et år frem i tiden. Dronning Elizabeth vil “se” hvad parret har tænkt sig – egentlig ( men en insider siger de vil arbejde for sårede og skadede soldaters velfærd) så hun har fået lidt ro på nerverne.
  Meghans valg af kjolens farve viser kærlighed, sammenhold og styrke/power. Under hele programmet er hun meget omsorgsfuld og kærligt støttende Harry, kan man se.


 3. Anna skriver: 9 mars, 2020

  VARFÖR FRAMSTÄLLER SVD MEGHAN SOM HÄXAN FRÅN HELVETET???


 4. Surkärring skriver: 9 mars, 2020

  Vem är denne Harry? En marionettdocka?


 5. EwaW skriver: 9 mars, 2020

  Harrys offer för Megan!!??
  Vem mer än Harry vet vad han vill, sluta framställa Meghan som skurken och Harry som det viljelösa offret, han kan nog själv bestämma över sitt liv.


 6. josefin skriver: 10 mars, 2020

  intressant med valet av röd klänning – är det för att stötta Harry, eller för att ordna en exitbild i union, eller är det för att vara säker pà att synas mest?
  Alla 3 klädslarna fr Meghan (knallblà, röd o illgrön) har varit färgstarka, vilket man kan jämföra med hennes tidigare val – krämfärgat, marinblàtt, svart.


  1. Bea skriver: 10 mars, 2020

   Josefin,
   Det är för att visa och markera att hon är en frisk fläkt och en kvinna med huvudet på skaft och med en stor kunskap innanför pannbenet.
   Det är inte många i samlingen som hänger med i den svängen.
   Där är det nog mest ”att äta med silversked” som gäller.


 7. Daga skriver: 10 mars, 2020

  Harry ser ansträngd ut på bilderna i damtidningen men även på internationella tidningssidor ser man en prins lång från sin vanliga och inspirerande hjärtlighet.Undrar vad det kan bliva av flykten från hemlandet och människor med anknytning i stort och smått.Meghan som en färgsprakande blixt de sista dagarna som kunglighet i England En sorti i illande rött! Fortsättning följer det är då säkert i både svensk och internationell press.Daga


 8. Bibbie skriver: 10 mars, 2020

  SvD, så här dagarna efter 8 mars kanske ni skulle uppgradera ert sätt att uttrycka er på ang kvinnors roll.
  Vi lever 2020 och kvinnor är inga offer!!! Skärp er journalister i vad sprider ni till den yngre generationen.


 9. Eva M skriver: 11 mars, 2020

  En bild säger inte allt har följt paret på engelsk TV. Dom har sett glada och lyckliga ut för det mesta mottagits positivt med applåder. Såg nyss firandet i Westminster Abbey paret satt bredvid prins Edward och hans fru Sophie paren pratade avslappnat och log mot varandra. När prins William kom med hustru log paret men slutade snabbt brodern och svägerskan hälsade inte ens.


 10. Bea skriver: 11 mars, 2020

  Eva M
  William med hustru. Utebliven hälsning var väl precis vad alla kunde vänta sig skulle komma från det stelbenta urtrista paret.
  Vem vet för övrigt om och när detta par någonsin kommer att få en krona på hjässan.
  ”Det är långt dit sa kärringen när hon tittade på månen” en sak i taget och ödmjukhet varar alltid längst.


 11. HMA skriver: 17 mars, 2020

  Josefin, Daga och Bea – väl skrivet.

  Visst verkar det vara med lite blandade känslor som Harry kliver av, fullt förståeligt också. Enligt engelsk press finns det tydligen någon regel om att när man är klädd i uniform så håller man inte på med “personal affection” som handhållande och dylikt. Kanske därför Harry ser ut att väja undan lite från Meghan på bilden.
  Den röda färgen på Meghans klänning kan, som sagt, tolkas på flera sätt. Men snygg var den!

  Visst är det en förlust för engelska kungahuset att tappa detta populära par; William och Kate är betydligt mer slätstrukna i sin framtoning.
  Noterade också att iaf Kate inte besvarade hälsningen i kyrkan från Harry & Meghan, inte undra på att Harry såg sur och besviken ut sen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar