Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harrys stora offer – för Meghan

09 mar, 2020, 12:34 
Meghan och prins Harry i rött.
Tårögd – och i paraduniformen för sista gången någonsin. Prins Harry betalar ett skyhögt pris för Megxit.
Annons
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har häntBrand logo
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt

Prins Harry hade tårar i ögonen när han i helgen sa bye bye till hela sin militära karriär vid en konsert i Royal Albert Hall. Och han satte punkt med stil. Ett noga regisserat och stajlat farväl med Meghan i 15 000-kronorsklänning från Safiyaa som exakt matchade hans röda paraduniform.

Meghan och prins Harry i rött.
Kanske var det först nu som Harry insåg det definitiva i sitt beslut?

Harry och Meghan var på plats för den årliga The Mountbatten Festival of Music och detta var också sista gången han fick bära sin uniform. En stor och mycket känslomässig uppoffring i samband med Megxit. Det militära karriären och prestigetitlarna har ju varit en livsviktig del av prins Harrys självbild.

Annons

Detta var också hans allra sista uppdrag som Captain General of the Royal Marines, en titel han fick ärva efter sin farfar prins Philip, 98, så sent som 2017.

På bröstet blänkte de två medaljerna som prins Harry fått efter att i två perioder ha tjänstgjort i Afghanistan.

Meghan och prins Harry i rött.
Medaljerna, beviset på prins Harrys insatser i Afghanistan.

Prins Harrys offer – för Meghan

Men Megxit är Megxit, och nu måste prins Harry alltså hänga in uniformen i garderoben för gott. En offer för det nya civila liv som han och Meghan ska leva från och med den 31 mars.

Annons
Meghan och prins Harry i rött.
Tack och farväl.

Rent formellt så är det den 31 mars som är dagen D, men redan i dag kommer Harry, 35, och Meghan, 38, att sätta punkt i och med The Commonwealth Service i Westminster Abbey. Ceremonin inleds klockan 16.00 svensk tid och du kan följa vår rapportering därifrån i eftermiddag.

Meghan och prins Harry i rött.
Succé för Harry och Meghan, men nu är det så dags. Prins Harry möttes av stående ovationer, och han hade tårar i ögonen skriver brittisk media.

Foto: TT.

Annons