Prins Henrik begravs i dag – vi har samlat alla detaljer

Prins Henrik begravs i dag – vi har samlat alla detaljer

Under dagen begravs prins Henrik i Christiansborg Slotskirke i Köpenhamn. Margrethe ska säga farväl till sin make. Svensk Damtidning är på plats i kyrkan för att bevaka den intima ceremonin.

Om två timmar börjar de första gästerna anlända hit till Christiansborg Slotskirke i Köpenhamn. Kungafamiljen kommer klockan 10.43 och sedan inleds begravningsceremonin klockan 11.00.

Allt som allt väntas 60 personer ta farväl av prins Henrik. Kungafamiljen, prins Henriks franska familj, men också några representanter för det officiella Danmark, som talmannen och statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Läs mer: Drottning Margrethe i sorg – hann infria Henriks sista vilja

Det är Erik Norman Svendsen som förrättar begravningen, han är kungafamiljens själasörjare eller Kongelig Konfessionarius som det heter i Danmark. Det var bland annat han som vigde Mary och Frederik och han har döpt flera av de åtta barnbarnen.

Läs mer: Här tar taxarna farväl av prinsen

Begravningsakten kommer att ta ungefär 45 minuter och vi kommer att få höra gosskören Det Kongelige Drengekor och ytterligare två körer. Det ska också skjutas sorge-salut från Holmen i Köpenhamn och från Kronborgs slott i Helsingör. Dessutom kommer alla Danmarks kyrkklockor att ringa för prins Henrik i en halvtimme, både före och efter begravningsakten.

Läs mer: Frederiks och Joachims sorg efter prins Henriks bortgång

Svensk Damtidning är på plats i Christiansborgs slottskyrka, följ vår rapportering här!

Foto Stella pictures