Prins Henrik presenterade bok medan frun tittade på skid-VM

Prins Henrik presenterade bok medan frun tittade på skid-VM
Annons

Prins Henrik fanns som bekant inte på plats vid sin hustru drottning Margrethes sida under skid-VM i Oslo. Nu vet vi vad han gjorde – presenterade en bok i Paris.

Han ser onekligen stolt ut, men så har han precis presenterat boken om sig själv, “Enegænger – portræt af en prins” skriven av författaren Stephanie Surrugue på Danish House i Paris under torsdagen.

Annons

Barnuppfostran

Ni ser boken på bilden ovan, med ett något mer ungdomligt porträtt av prinsen på omslaget. I boken ska författarinnan ha fått komma prins Henrik in på livet och pratat om allt från barnuppfostran till monarkins framtid, berättar sajten humleborg.dk.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Prins Henrik presenterade bok medan frun tittade på skid-VM”

 1. Beatrice skriver: 4 mars, 2011

  Jag tror att ‘Enegaenger’ betyder ‘Ensamvarg’ på svenska.

  Prins Henrik är en stor humanist med rika musikaliska och litterära talanger;
  på många vis är han och drottning Margrethe ett konstnärspar på var sitt vis – även om det främst är drottningen som framhävs.

  Henrik har både det talade (även om den danska syntaxen och accenten ibland grötar sig) och skrivna ordet i sin makt – till stor skillnad från sin äldste son som knappt kan foga ihop en sammanhängande mening på sitt eget modersmål.


 2. Josephine skriver: 4 mars, 2011

  Prins Henrik var faktiskt riktigt filmstjärne-snygg då han träffade och senare gifte sig med Margrethe – man skrev i danska tidningar att ‘den danska tronföljaren hade god smak’;
  den blivande prinsen såg ‘fantastiskt bra ut’.
  Alldeles riktigt!
  På den aktuella bokens omslag ser man en glimt av det charmiga galliska leende, som under alla år har värmt upp det kyliga Norden.
  Vår kung Carl Gustaf har mycket att lära av det danska kungahusets medlemmar och deras humor, värme och mänsklighet.
  Eller måste det till ett gäng undangömda kaffeflickor för att få kungen att tina upp och fnissa loss?


 3. Esther skriver: 4 mars, 2011

  Hvorfor hakker dere svensker så mye på deres eget kongehus?


 4. hilde skriver: 4 mars, 2011

  Det undrer jeg også på Esther.

  Hvis de svenske kongelige skratter og fnissar loss som Josephine uttrykker det, eller holder hverandre i hånden, ser på hverandre med kjærlige blikk etc kritiseres de for mangel på stil og verdighet mens det danske kongehuset hylles for det samme.


 5. Gilla skriver: 4 mars, 2011

  Svar till 3 Ester,det bara verkar så för att republikanerna nästlat sig in här och bedriver sin hat- propaganda.
  Ett tips till Svensk Damtidning är att bara köpare och prenumeranter får skriva här(man får en kod)det skulle i alla fall öka upplagan om dom var tvungna att köpa tidningen.


 6. Emma skriver: 5 mars, 2011

  #5 Att begränsa kommentarerna,som du Gilla skriver, skulle inskränka yttrandefriheten – en liten social klubb skulle det bli med ditt förslag. Monarkister och republikater har ju redan föreningar, så jag tycker du kan vända dig till din förening och be att få uttrycka dina åsikter om monarkin och kungahuset där. Sak samma med republikaner. Svensk Damtidning är en tidning – tänk på det!


 7. Josephine skriver: 5 mars, 2011

  Gilla nr 5,

  Lenin, Stalin, Beria och Vysjinski måtte bli tårögda av lycka över att totalitarismens ideal fortfarande omhuldas av vissa.
  Förbaskade reaktionärer som ‘bedriver hatpropaganda’ och ‘nästlar sig in’ (dessa ord kunde ha uttalats av Stalin själv)!
  Viken god idé att bara låta pålitliga prenumeranter delta på detta forum – precis som på partimöten eller då ledaren håller tal inför ‘folket’…

  Nej, Du har förmodligen inte insett vidden av vad Du föreslår och om inte annat så skulle det bli outhärdligt tråkigt med enbart dessa frälsta adepter som mal på om allt och allas förträfflighet.
  Både socker och salt behövs i godispåsen, annars blir man snabbt illamående.


 8. Emma skriver: 5 mars, 2011

  Det finns väl knappast någon europeisk kunga-/drottninggemål som har så hög utbildning som prins Henrik. En fransk diplomatutbildning smäller högt internationellt.


 9. Emma skriver: 5 mars, 2011

  #1 Beatrice. Du skriver föraktande om den danske kronprinsen. Han kanske är en mera fysisk person. Har du någonsin tänkt på att han gjorde dansk militärtjänst i ett elitförband som attackdykare. Sätt dig in i vad det innebär att vara attackdykare och tänk på att det är sådana som du han försvarar med sitt liv.


 10. Jonas skriver: 6 mars, 2011

  #9 Emma
  Hahaha ….. Frederik omger sig med livvakter dygnet runt,
  de vågar livet för honom – inte tvärtom. 😉


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar