Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Joachim: Det spökar på Schackenborg

10 okt, 2016, 12:01 
Agneta Nisbeth
Prins Joachims före detta hem Schackenborg på Jylland har blivit en riktig följetong. Nu berättar prinsen att slottet hemsöks.
Annons
Joachim-Marie-Ibl

Prins Joachims tidigare bostad Schackenborg har förekommit flitigt i medierna det senaste åren. Sommaren 2014 meddelade hovet överraskande att Joachim och hans familj lämnat slottet och köpt sig en bostad i Köpenhamn och att slottet skulle förvaltas av en fond.

Officiellt sades det att familjen ville komma närmare plikterna vid hovet och att prinsarna Nikolai och Felix fanns i Köpenhamn, men det viskades om att Joachim slutligen tröttnat på det skuldtyngda jordbruket och ville sätta spaden i marken för gott. Det senare bekräftades nyligen av Joachim som låtit sig intervjuas om misslyckandet på Schackenborg. Nu tar prinsen också bladet från munnen i en annan fråga det länge spekulerats i: att det spökar på Schackenborg.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På Schackenborgs hemsida finns numera en avdelning som heter ”prinsen berättar” och där skriver Joachim själv om gastarna på slottet.

Ett av spökena kallas den onda grevinnan. Hon var gift med den tredje greven Schack och sägs ha bundit en lat piga vid spisen. När grevinnan kom tillbaka till spisen efter att ha varit i kyrkan fann hon endast pigans benrester kvar. I dag spökar onda grevinnan på Schackenborg och intilliggande hus, skriver Joachim.

– Och så finns det många andra spöken som varit på Schackenborg genom tiderna. En hyresgäst i vaktstugan har berättat att hennes lilla son en dag sprang rakt in i väggen. När hon frågade varför berättade han att han bara hade sprungit efter den lilla flickan.

Men prinsen har själv inte sett några vålnader, skriver han.

– Det närmaste jag kommit är en dag för tre eller fyra år sedan när vi stod i köket med ett par vänner och deras barn. Plötsligt sa deras dotter ”vem är den gamla tanten?” och tittade ut mot borggården. Vi tittade ut men det fanns ingen där.

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

Annons