Prins Joachim: Gärna en flicka

Prins Joachim ser gärna att det blir en flicka den fjärde gången han blir pappa.

Den blivande fyrabarnspappan prins Joachim har intervjuats i Danmarks Radio om hur det känns att snart bli pappa igen.

– Det är varje föräldrapars lyckligaste budskap – att kunna få berätta att man väntar barn, sa en märkbart stolt prins Joachim. På frågan hur det känns att barnaskaran nu utökas ytterligare sa han:

– Det blir ett myller. När jag ser på kronprinsen, så vet jag att det blir ett myller. Men det ändå lyckosamt – det är praktfullt!

Friskt barn

Vad gäller eventuella önskningar om barnets kön sa Joachim:

–  Vi går först och främst och hoppas på ett friskt och glatt barn, det överskuggar helt enkelt allt annat! Vad gäller könet – med tre pojkar nu så skulle jag gärna vilja ha en flicka.

Prinsen ser heller inget problem med åldersskillnaden mellan nykomlingen och äldste storebrodern prins Nikolai, som är  11 år. Både Nikolai och Felix är väldigt förtjusta i sin lillebror Henrik och vill gärna ha en liten bror eller syster till.

Uppfyller sin fars önskan

Prins Joachim avslöjade i intervjun även en liten familjeanekdot från sin egen barndom. När han och storebror kronprins Frederik var små frågade de sin far varför de bara var två syskon. Då svarade fadern kort: “Det kan ni gottgöra sen, för jag vill gärna ha åtta barnbarn!”

– Och det är nu på väg… Så det är en långvarig önskan som nu går i uppfyllelse, avslutade Joachim glatt.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures/ All Over Press

Läs även:

Prinsessan Marie är gravid››

Joachim och Frederik 4 – 4››