Prins Joachim hade historiskt kul med sönerna

Dagen efter att prins Joachim ställt upp för den årliga familjefotograferingen vid Gråstens slott med drottning Margrethe dök prins Joachim upp på Hjemsted Oldtidspark med sina äldsta söner.

Prins Joachim och hans två äldsta söner, prins Nikolai och prins Felix fick en heldag tillsammans på Hjemsted Oldtidspark där man återskapat en by från järnåldern – på en plats där en by faktiskt legat för 2000 år sedan.

Barnasinnet kvar

Prins Joachim är också familjeparkens beskyddare vilket innebär att han även har ett personligt intresse att besöka parken. Dessutom har tydligen prinsen barnasinnet kvar.

Landade på fötterna

För  Joachim visade sig så modig och vig att han vågade sig på att hoppa över en liten bäck på området. Det gjorde han med en lång påle som ni ser här på bilden intill. Bra gick det också, han blev inte blöt och skadade sig inte heller – även om det såg lite vingligt ut.

För blyga

Sönerna var dock alldeles för blyga för att ens försöka att hoppa, berättas det. Joachims yngste son prins Henrik jr fick väl snällt stanna hemma med mamma, prinsessan Marie, han är nog för liten än för ett äventyr som detta.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Drottning Margrethe med familj önskar glad sommar››

Prinsessan Marie kan nu mun mot mun metoden››

Oj, så arg han är prins Joachim››

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK – länk här››