Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Joachim och Marie bryter tystnaden efter stroken

05 aug, 2020, 19:00 
AvMalin Ny
Joachim och Marie bryter tystnaden efter stroken.
Prins Joachim och prinsessan Marie bryter nu tystnaden efter sitt livs prövning - och skickar en hälsning från sjuksängen.
Annons

Tidigare i dag kom den glädjande nyheten att danska prins Joachim nu har tillfrisknat så pass mycket från den stroke han drabbades av den 24 juli att han nu äntligen har skrivits ut från sjukhuset i Toulouse. Det rapporterade danska Billedbladet.

Efter den extremt hårda prövningen är nu prinsen tillbaka på slottet Chateau de Cayx där han kommer att behöva vila ytterligare för att återhämta sig. Det var som bekant där han drabbades av stroken, under semestern tillsammans med prinsessan Marie och barnen prinsessan Athena och prins Henrik.

Han fick åka ambulans till sjukhuset i Carhors, men där gjordes bedömningen att läget var för allvarligt och han fördes istället vidare till universitetssjukhuset i Toulouse. En källa till danska Se och Hör meddelade några dagar senare att prinsen återhämtade sig väl och både kunde röra armar och ben samt tala.

Prins Joachim och prinsessan Marie bryter tystnaden

Det danska hovet var länge försiktiga med att lämna ut ytterligare information kring prinsens tillstånd, men för ett par dagar avslöjade de att prinsen inte kommer att få några fysiska konsekvenser efter händelsen.

Annons

“Efter de senaste dagarna av sjukhusvård och behandling på intensivvården är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte kommer att få fysiska konsekvenser eller andra men som ett resultat av blodproppen”, skrev dem i ett pressmeddelande.

Nu bryter även det danska prinsparet tystnaden efter stroken – och skickar en hälsning från sjuksängen.

“Prins Joachim och prinsessan Marie vill ta tillfället i akt att tacka sjukhuspersonalen för att ha skött allt så professionellt”, står det i ett pressmeddelande från det danska kungahuset.

Foto: TT

Annons