Prins Joachims nya projekt: En tv-serie

prins Joachim

De är onekligen mångsidiga i det danska kungahuset. Nu visar det sig att prins Joachim plötsligt kommer bli något av en tv-stjärna under 2019...

Vad är det som har format den danska befolkningen genom tiderna och gör att den ser ut som den gör idag? Det är några frågor som prins Joachim nu försöker ge svar på via en ny serie. Det är Nordisk Film Produktion som gör en programserie i sex avsnitt och som kommer att visas på DRK under sommaren 2019.

Prins Joachim kommer att vara speaker i serien och han säger själv följande om projektet:

– Jag har alltid intresserat mig för utvecklingen i Danmark, hur har vi kommit hit där vi är? Vem har byggt upp vårt samhälle och har det hela varit en dans på rosor? Inte direkt!

Han ställer sig frågan “vem är jag” och menar att den är svår att svara på.

– För vilka är vi egentligen, hur vi gör saker som bara känns helt naturliga idag. Men om man inte känner till historien kommer man aldrig att förstå samtiden, säger han.

Öppnar en ny värld

Prinsen berättar också om det känns att stå bakom kameran.

– I detta projekt jobbar jag tillsammans med professionella tv-människor. Det är en helt ny värld för mig men det känns mycket spännande.

Programserien ska sätta fokus av danskarna av idag. Deras liv, tro, och kärlek. Prins Joachims familj har varit en del av den danska identiteten i över 1 000 år och prinsen har därmed levt med historien i hela sitt liv.

Läs även:

Klänningarna, juvelerna och dukningen! Se bilderna från Margrethes galamiddag

Vem får slottet? Frederiks och Joachims kamp om arvet

Drottning Margrethe bryter gammal jultradition – och vi vet varför!

Foto: TT