Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prins Julians, 1, nya liv på speciella förskolan – Sofia hjälper lärarna i sekelskifthuset

Prinsessan Sofia och prins Julian

Så är prins Julians liv på nya förskolan!

Carl Philip och Sofia om sönerna
0:32

Efter reklamen: Carl Philip och Sofia om sönerna

(0:32)

Slå på ljud

Den varma sommaren lider mot sitt slut. Föräldrar återvänder till sina jobb och barn till sina skolor. För många väntar dessutom ett helt nytt kapitel och ett stort äventyr som kräver en stor omställning.

Prins Julian, 1, har precis börjat skolas in på förskolan och tagit sina första stapplande steg i kunskapens värld. Han går på en Montessoriskola ute på Djurgården.

Verksamheten bedrivs i ett fint renoverat sekelskifteshus med ursprung från 1890-talet. I anslutning till sekelskifteshuset finns även ett nybyggt hus som är anpassat för förskolan.

Så är prins Julians nya skolliv

På förskolan kommer Prins Julian få möjlighet att njuta av den sköna naturen tillsammans med storebrodern prins Gabriel, 5, som också går på skolan. Även prins Alexander, 6, gick där men bytte nyligen till Djurgårdsskolan.

”Vår stora inhägnade naturtomt, med ett rikt växt- och djurliv, är en idealisk miljö för barnen. Här kan de leka fritt bland träd och buskar och utveckla sitt skapande i nära kontakt med naturen. Den intilliggande skogen utnyttjar vi också flitigt”, skriver skolan på sin hemsida.

Chris O'Neills och Sofias hemliga förflutna tillsammans

Sofia och Carl Philip hjälper lärarna

Skolan beskrivs som ett föräldrakooperativ, där kontakten med föräldrarna är central. Föräldrarna är även väldigt involverade och engagerade i barnens skolgång.

Hovet har tidigare bekräftat för Svensk Damtidning att prinsessan Sofia och prins Carl Philip är väldigt engagerade och att prins Julian, likt sina storebröder, kommer få stort stöd i början på sitt nya skolliv.

– Det sker alltid med en inskolning med föräldrarna och så kommer det vara även för prins Julian, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Foto: TT/Instagram