Prins Julians första tid i livet – hovets kommentar

Hovet berättar om prins Julians första tid i livet med prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Carl Philip och Sofia njuter just nu av bebisbubblan och nyfödda prins Julian. Nu berättar hovet om den nya familjemedlemmens första tid.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia njuter just nu av livet som nyblivna trebarnsföräldrar. Den 26 mars, klockan 11.19, föddes sonen Julian Herbert Folke på Danderyds sjukhus och prinsparet var bara inne på BB i några timmar. Förlossningen gick bra och Carl Philip var överlycklig i sitt första uttalande till svenska folket.

LÄS MER: Så gick det till när kungen avslöjade namnet på prinsessan Sofias son

– Vi är så glada och tacksamma för att få välkomna vår tredje son till familjen. Den här dagen har både vi och hans två storebröder längtat efter. Nu ser vi fram emot att få lära känna vår nya familjemedlem, sa han då.

Prins Julians första tid hemma på Villa Solbacken

Men hur har den första tiden, hemma på Villa Solbacken, varit för prins Julian? Så här säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

– Alla mår bra och är väldigt tacksamma att allt gått väl. Familjen är hemma och de tillsammans med äldre bröder ska lära känna varandra i lugn och ro.

Carl Philip och Sofia bor ju, som bekant, i prins Bertil och prinsessan Lilians gamla hus; Villa Solbacken. Med åren har de renoverat huset för att det ska passa en småbarnsfamilj bättre. Prinsparet älskar lugnet ute på Djurgården, samtidigt som de uppskattar närheten till city.

"Livet har gett mig inte bara en utan fyra vackra prinsar. Ett innerligt tack från oss för alla varma gratulationer i samband med Julians nedkomst", skrev prinsessan Sofia på Instagram strax efter att prins Julian hade fötts.

Därför valde de namnen Julian Herbert Folke

Svensk Dam kan avslöja att prinsessan Sofia och prins Carl Philip valde namnet Herbert för att hedra en älskad släkting:

– Namnet Herbert har prins Julian fått efter prinsessan Sofias morfar, som hette Herbert i andranamn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Namnet Folke är valt för att hedra kungen, som heter så i tredjenamn. Och han har i sin tur fått det efter sin gudfar, greve Folke Bernadotte som räddade så många människor med sina vita bussar under andra världskriget.

LÄS MER: Johan T Lindwall: Namnet var ingen skräll – hyllning till en svunnen tid

Och namnet Julian? Det har prinsessan Sofia och prins Carl Philip helt enkelt valt för att de tycker om det. Ett fint namn! Och håll med om att det liksom ligger bra i munnen?

Foto: TT, Prinsparet