Prins Laurent i ordkrig – med drottning Elizabeth

31 jan, 2020, 17:01 
En kungafamilj – som öppet kritiserar en annan kungafamilj. Oj oj oj. Dramatiken kring Meghan har fått oväntade följder!
Annons
7 saker du inte visste om Meghan Markle
7 saker du inte visste om Meghan Markle

Tänk er att prins Carl Philip skulle gå ut och kritisera drottning Margrethe, helt öppet (vilket förstås skulle vara helt otänkbart). Men det är faktiskt ett kungligt bråk av den kalibern som nu har seglat upp i svallvågorna efter Megxit: kung Philippes bror prins Laurent, 56 år och den belgiska kungafamiljens svarta får, har gått ut och gjort det oerhörda: Han har kritiserat drottning Elizabeth.

Prins Laurent av Belgien med sin fru prinsessan Claire.
Prins Laurent av Belgien har skapat krigsrubriker med sina uttalanden om Megxit. Här med sin fru prinsessan Claire.

Kungliga kritiken mot drottning Elizabeth

Det är i en intervju med den belgiska tidningen Sudpresse som prins Laurent kommenterar prins Harrys och Meghans dramatiska sorti ur den brittiska kungafamiljen – och han tar till starka ord: Prins Laurent anser att den behandling som prins Harry och hertiginnan Meghan har blivit utsatta för är ”oacceptabel”.

Annons

Och därmed riktar han alltid sin kritik mot den brittiska kungafamiljens egen powerlady drottning Elizabeth. Som han dessutom är släkt med… Hoppsan!

Drottning Elizabeth och prins Charles
Europas kungafamiljer är inte bara släkt med varandra. De är också oerhört många om att hålla ihop. Och drottning Elizabeth – nej henne kritiserar man bara inte.
Prins Laurent med drottning Elizabeths son prins Andrew.
Prins Laurent med drottning Elizabeths son prins Andrew.

I intervjun säger prins Laurent också att han känner prins Harry – och tillägger: ”Om Harry är glad, så är jag också glad”.

Prins Harry och hertiginnan Meghan Markle
Harry och Meghan får stöd från oväntat håll!
Annons

Men prins Laurent är inte den enda kungligheten som uttrycker sitt stöd för Meghan. Även ex-prinsessan Tessy, som själv förlorade sin kungliga titel vid sin uppslitande skilsmässa med prins Louis av Luxemburg, har tagit ställning och ställt sig på Meghans sida.

Ex-prinsessan Tessy heter numera Tessy Antony.
– Allt gott till er och er familj, skriver Tessy till Meghan och Harry på Instagram.

De flesta kungligheter har intagit en strikt neutral hållning i allt som gäller Megxit, men Tessy har också lämnat det kungliga livet bakom sig och är fri att säga vad hon vill.

Foto: TT.

Annons