Prins Laurent i Saint Tropez med familjen och bästa vännerna

Prins Laurent

Grekland sägs ha varit "the hot spot" i sommar. Alla som har megabåtar har glidit dit för att mingla och umgås. Prins Laurent av Belgien och hans familj håller dock på traditionerna och lever "La Dolce Vita" i Saint Tropez.

Bästa vännerna prins Laurent och prins Charles av Bourbon des Deux-Siciles umgås med fruar och barn. Varje sommar åker Laurent och hans familj till bästa vännerna, paret av Bourbon des Deux-Siciles. I sommar har de luftat Charles yacht i Saint-Tropez. Prinsessan Claire och Camilla var med och tog svalkande dopp i Medelhavet samt solade under skyddande parasoll.

Prins Laurent 9

I Saint Tropez sågs prins Laurent av Belgien nyligen gå från lunchrestaurangen med sin egen dotter Louise och Charles och Camillas två döttrar, Maria Carolina och Maria Chiara de Bourbon des Deux-Siciles.

Laurent och Claire

Prins Laurent och hustrun prinsessan Claire av Belgien på prins Charles och Camilla av Bourbons yacht i Saint Tropez

Svalkande dopp för prinsessan Claire

Livet är lätt på franska Rivieran. Paret av Bourbon har ett privatpalats i Saint-Tropez, där de brukar bjuda in jetset-gräddan på party. De arbetar mycket med välgörenhet och samlar in pengar till olika konstprojekt samt miljöfrämjande stiftelser. Camilla av Bourbon des Deux-Siciles kommer från en mycket förmögen familj. Prinsessan Claire och Camilla kommer bra överens och har blivit nära vänner genom åren. De har döttrar i samma ålder vilket underlättar umgänget. Laurent och Claire har dottern Louise, 15, och tvillingsönerna Aymeric och Nicolas, 13.

Prins Charles Bourbon des Deux-Siciles och prins Laurent lever La Dolce Vita.

Prins Charles Bourbon des Deux-Siciles och prins Laurent lever La Dolce Vita.

Prins Charles av Bourbon des Deux-Siciles tillhör ursprungligen den italienska kungafamiljen och den spanska kungafamiljen och härstammar från den släkt som kan aspirera till den franska tronen. Om Frankrike skulle bli monarki en dag, vill säga.

Han och Camilla lever i en gyllene triangel! Deras lyxiga tillvaro kretsar mellan Saint Tropez, Monte Carlo och Paris, där de har bostäder. Italien besöker de ofta. Charles är ju prins av Bourbon från “två Sicilien”.

Det finns ett par i kungliga Europa som alltid verkar så kära – vi talar om prins Charles av Bourbon och hans hustru prinsessan Camilla av Bourbon Sicilien. En orsak till äktenskapslyckan sägs vara att de har tid för varandra. Och de behöver knappast gnata om små vardagliga ting.

Foto TT