Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Laurent pratade i telefon – mitt under nationaldagsfirandet

23 jul, 2019, 18:00 
Agneta Nisbeth
belgiska kungafamiljen
Det verkade inte riktigt som alla var lika intresserade av parader och högtidliga tal. Se de roliga bilderna från nationaldagen i Bryssel med kung Philippe, drottning Mathilde och kronprinsessan Elisabeth.
Annons

Den belgiska nationaldagen firades med pompa och ståt i helgen och givetvis fanns hela kungafamiljen på plats i Bryssel. Kungafamiljen gick först på en gudstjänst och sedan ett te-deum i kyrkan Saint Michel. Efteråt väntade parader och fyrverkerier och festen pågick under hela dagen.

Alla kungligheter var där

Vi såg kung Philippe, drottning Mathilde, kronprinsessan Elisabeth, prins Emmanuel, prins Gabriel och prinsessan Eleonore. Men vi såg även prins Laurent och prinsessan Claire samt prins Lorenz och prinsessan Astrid.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Laurent Claire
Laurent och Claire.

Men alla verkade inte lika intresserade av att se på paraden. På bilden här ovan ser vi hur prins Laurent satt och skrev i sin telefon, medan makan verkade säga till honom att det kanske vore bra vänta ett tag med messandet…

Annons
Laurent Astrid Lorenz Claire
Här ser vi Laurent och hans hustru Claire tillsammans med prinsessan Astrid i uniform med prins Lorenz.

Vid ett senare tillfälle talade prins Laurent i telefon under ett par minuter, det var tydligen något viktigt som inte kunde vänta. Inte heller verkade han orka resa på sig när resten av kungafamiljen gjorde det. Kanske är han sjuk?

Philippe Mathilde
Philippe och Mathilde.

Någon dag innan hade ett nationaldags-tal spelats in av kung Philippe som sändes på TV och detta år fick även kronprinsessan Elisabeth vara med under inspelningen.

Annons
kung Philippe Elisabeth
Kronprinsessan Elisabeth.

Det märks att kronprinsessan inte bara blivit äldre, hon får också ta ett betydligt större ansvar och verkar dessutom tycka att det är riktigt spännande och givetvis ansvarsfullt.

Elisabeth fyller 18 i höst

Hennes pappa, kung Philippe, är naturligtvis stolt över sin fina dotter som också har titeln hertiginnan av Brabant. Kronprinsessan Elisabeth fyller 18 år den 25 oktober i år.

Philippe Mathilde Elisabeth tt
Annons

Elisabeth studerar för tillfället i Storbritannien och lär säkert ta över allt fler uppdrag med tiden, även om hon just nu har startat sitt sommarlov. Det var 2013 som den dåvarande kungen Albert II officiellt lämnade över tronen till sin son Philippe. Sedan dess är det Philippe som styr och ställer i det belgiska kungahuset.

Elisabeth Philippe

Efter kung Philippe blir det alltså kronprinsessan Elisabeths tur att axla rollen som drottning, en roll hon redan börjat att skola in sig i så smått.

Annons
belgiska kungafamiljen

I kung Philippes nationaldagstal la han i år vikten på att hitta en bra och fungerande dialog mellan de olika partierna i landet.

– För två månader sedan gick ni till valurnorna. Nu måste vi alla hjälpa till att samarbeta så vi kan fortsätta att vara stolta över detta unika land, sa han bland annat.

 

Foto: TT och Instagram/Belgiska kungahuset

Annons