Prins Laurent skrivs ut från sjukhuset

laurent-ste

Belgisk press skriver nu att prins Laurent kommer att skrivas ut från sjukhuset i dag. Men återhämtningen blir lång.

Det sägs att prins Laurent är på bättringsvägen. Han sägs lida av lunginflammation och har varit nedsövd.

laurent-claire

– Prinsen behöver andnings-och muskelterapi och kanske även syrgas. Laurents sjukdom utarmar kroppen och han kommer att behöva vila mycket. Nya uppgifter om Laurents tillstånd säger att läget är stabilt, men att det kommer att ta tid för kroppen att läka.

ste_laurent-claire-2

Familjens själasörjare, fader Guy Gilbert, har känt Laurent i sexton år och står honom nära:

– Jag ber för prins Laurent varje dag.

Inte lätt

Det som skett är djupt tragiskt. Prins Laurent är gift och har tre barn. Men livet har inte alltid varit lätt för prins Laurent, trots att han fötts i en sådan privilegierad familj. Belgiska hovet har tillbakavisat alla rykten om att deras äktenskap skulle vara i kris.

Värnar om djuren

Laurents stiftelse “Prince Laurent Foundation” arbetar för att rädda hemlösa hundar och utrotningshotade vilda djur. Prinsessan Claire har stöttat sin man och arbetar sida vid sida. De senaste tillfällena har paret inte synts så mycket tillsammans vid bröllop och offentliga evenemang, vilket har spätt på rykten om separation.

Svensk Damtidning mötte honom i Frankrike i samband med prins Félix av Luxemburgs bröllop, där han var inbjuden gäst. Då kom Laurent utan sin hustru och avvek mitt i bröllopslunchen för att ta en promenad och han hade ett långt samtal.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

 

httpv://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/videozone_ENG/eng.140327_Laurent_improving