Prins Laurents känslosamma brev: "Ta inte mina pengar!"

Prins Laurents känslosamma brev: "Ta inte mina pengar!"

Den skandalomsusade prins Laurent har gjort det igen - läs hans känslofyllda brev till politikerna i Bryssel här.

Den 29 mars skulle de belgiska parlamentet rösta om hur man kunde dra ner på det kungliga apanaget, bland annat de pengar som tidigare gått till prins Laurent, 54. Detta gjorde prinsen så upprörd att han gjorde något ganska ovanligt, nämligen skrev ett öppet brev till Belgiens parlamentariker för att få dem ändra sin uppfattning. Något som dock inte lyckades, lagen gick igenom trots prinsens protester och han kommer nu att få minskat ekonomiskt stöd med 16 procent.

Läs mer: Nu får Laurent inte resa som han vill

Den skandalomsusade prinsen skrev i brevet, som nu publicerats i pressen, att han minsann tvingats leva ett liv som han egentligen inte ville ha:

“Många av er har säkert glömt att jag redan sedan unga år tvingats ta en roll där jag ska ställa upp för min bror, för min familj och för staten. Jag har inte kunnat arbeta med det som jag velat, något som hade kunnat ge mig en viss frihet. Jag tvingades till och med att be om lov för att gifta mig! Nu vill ni ta ifrån mig mina pengar, sätta ett pris på mitt liv!”

Läs mer: Nya bilder! Prins Harry och Meghan stöttade stridsskadade militärer

Prinsen som är gift med prinsessan Claire har tre barn tillsammans. Han sägs inte bara ha en något problematisk relation med landets politiker som nu skurit ner hans underhåll, även kung Philippe lär vara ganska trött på broderns alla skandaler.

Läs mer: Nya uppgifter rörande prins Laurents hälsa oroar

Och när Laurent hamnade på sjukhus 2014 efter vad man uppgav då vara en depression försattes prinsen i koma under ett par dagar. Men det var först betydligt senare som hans föräldrar, det tidigare kungaparet, kom på besök på sjukhuset. När exkung Albert och exdrottningen Paola till slut kom hem från sin utlandssemester och då besökt sin son förklarade Paola att Laurent var det känsligaste av hennes barn och att han nu behöver tid att bygga upp sitt liv.

– Laurent är just nu det av alla mina barn som behöver mest stöd och jag ger honom all min uppmärksamhet och kärlek, sa den forna drottningen då.

Läs mer: Paola kommenterar nu sonens sjukhusvistelse

Anledningen till att parlamentet nu röstat mot prinsens vilja var med största säkerhet alla hans skandaler, senast då han 2017 på egen hand ordnade ett möte med några kinesiska beslutsfattare utan att först fråga regeringen. Något som fick många andra att se rött och till och med ifrågasätta hela kungafamiljens varande. Han hade dessutom gjort exakt samma sak 2011 då han på eget bevåg mötte politiker från både Libyen och Kongo.

Prins Laurent skrev också i brevet att han givetvis har brister och att andra människor i landet har det tuffare i livet än vad han har, men att prinsen ändå alltid blivit behandlad illa av både sin familj och staten.

“Beslutet att strypa pengarna kan få långtgående konsekvenser”, hotade Laurent.

Läs mer: Prins Laurent: Min familj stöttade mig aldrig

Politikerna själva som nu beslutat stoppa prinsens pengar säger att lagar måste gälla alla, även medlemmar ur den kungliga familjen.

Kung Philippe och drottning Mathilde och parets barn från årets vintersemester.

Läs mer: Prins Laurent skickar hälsningar till det belgiska folket

Se en film med prins Laurent – vid glasskiosken:

Foto: Stella Pictures