Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Leopold "Poldie" är en förebild för Carl Philip

05 apr, 2014, 07:55 
Annons
CP-1
Leopold

Carl Philips gudfar, prins Leopold “Poldie” av Bayern, har influerat vår kungason på mer en ett sätt.

Annons

Här ser vi två prinsar med sinne för snabba bilar och skidåkning. Det är inte ofta vi ser bilder på prins Leopold av Bayern och därför är det roligt att nu kunna visa nya, färska foton på Carl Philips gudfar.

Tävlade i Österrike

Tillsammans med prins Albert av Monaco och prins Emanuele Filiberto av exkungariket Italien deltog prins Leopold i  “Starteam For Children” vid en välgörenhetsaktivitet. Prinsarna tävlade och susade vant nedför pisterna i Österrike.

Skidor och rally

Prins Carl Philip kan få många tips vad gäller rally, racing och snabba bilar av sin gudfar, som inte bara är medlem av det bayerska “Royal House of Wittelsbach”, utan även en före detta professionell rallyförare.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Albert-6

Prins Leopold växte upp på Slottet Umkirch med sina farföräldrar, då hans egen mor och far separerade mycket tidigt.

Annons

Bor söder om München

Idag bor han i en villa vid Starnbergsjön, söder om München.  Prins Leopold och kung Carl XVI Gustaf har känt varandra sedan tonåren och träffas regelbundet.

Bröllop?

Kanske blir det snart dags för “Poldie”, som prinsen av Bayern kallas, att ta med hustrun Ursula till Sverige. Det vankas ju barndop (prinsessan Madeleines dotter Leonore) och – vem vet– kanske även bröllop för Carl Philip?

Studentexamen

Så här trevligt såg det ut när prins Carl Philip tog studenten. Gudfar “Poldie” kom till Lundsberg, liksom Victoria (tv), kungen, Lilian, Carl Philip, Poldie, Madeleine.

Victoria-456

Här kan ni se en intervju med prins Carl Philips gudfar precis innan han trycker på gaspedalen och drar i väg:

httpv://www.youtube.com/watch?v=TC0IsB2m-eg

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, IBL

 

 

Annons