Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Michael av Kent om sin svåra sjukdom

18 jul, 2014, 08:23 
Agneta Nisbeth
Annons
michael-av-kent-ste

Nu har prins Michael av Kent bekräftat för media att han förra året drabbades av prostatacancer.

Tidigare har hans hustru Marie-Christine, prinsessan Michael av Kent, 69, drabbats av hudcancer som hon senare lyckats behandla. Nu har även prins Michael, 72, behandlats för den fruktansvärda sjukdomen. Normalt sätt brukar det brittiska kungahuset inte offentliggöra vad dess medlemmar har för sjukdomar, men prinsen ville i detta fall att folket skulle veta om att han drabbats av prostatacancer, för att på det sättet kanske kunna hjälpa andra.

Annons

– Prinsen är tacksam över att hans cancer upptäcktes på ett tidigt stadium och att operationen förra året gått bra. Inga ytterligare kommentarer om detta kommer att lämnas, säger en talesman från hovet till Daily Mail.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
michael-av-kent-ste

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

 

Annons