Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Nicolas första ord i svensk tv – urgulliga svaret på födelsedagen

15 jun, 2023, 13:00 

Prins Nicolas egna ord om att fylla år!

Annons

I dag är det på dagen åtta år sedan prins Nicolas kom till världen och prinsessan Madeleine brukar traditionsenligt dela med sig av en födelsedagsbild på födelsedagsbarnet.

Här besöker Nicolas sitt hertigdöme – se filmen!Brand logo
Här besöker Nicolas sitt hertigdöme – se filmen!

Så har hon gjort även i år. På Instagram delar hon med sig av en bild där man kan se en strålande, välkammad och glad prins Nicolas som ser ut att längta efter att fira den stora dagen.

”Grattis på födelsedagen säger vi till vår snälla och roliga Nicolas som fyller åtta år idag!” skriver Madeleine och kompletterar med en partyfirande emoji och ett hjärta.

Annons

Prins Nicolas ord på födelsedagen

Madeleine med familj har varit bosatta i Florida de senaste åren. Det har också gjort att familjen hamnat långt ifrån det kungliga strålkastarljuset och det är inte speciellt ofta vi får en inblick i Florida-familjens liv.

Men ibland händer det att de tittar fram och berättar om saker som händer runt omkring. I fjol, när prinsen besökte sin dopgåva, upptäckarparken vid Skuleberget i Ångermanland, så hade han nyligen fyllt 7 år och passade då på att göra sin första tv-intervju.

TV4-profilen Rania Shemoun Olsson frågade då prinsen om födelsedagen hade varit lyckad och hur det kändes att fylla år. Nicolas svarade då med ett väldigt kort, men också kärnfullt svar.

– Bra, sa han.

Prins Nicolas
Prins Nicolas berättade i fjol att det kändes ”bra” att fylla år.
Annons

Nicolas första tv-intervju

Rania, som är en etablerad journalist i TV4, ville dock ha ut mer av samtalet och försökte gräva fram vad Nicolas fått i present på sin stora dag.

Men där gick hon bet. I stället mötte prinsen henne med ett leende som vittnade om att han inte tänkte avslöja något, vilket även bekräftades av en förstående Madeleine.

– Är det hemlisar? frågade Madeleine och började skratta i kör med Nicolas.

Prinsessan Madeleine och prins Nicolas
Prinsessan Madeleine med sonen prins Nicolas.

Foto: TT/TV4/Instagram

Annons