Prins Nicolas – sex roliga detaljer om Madeleines son

Prins Nicolas lärde sig simma tidigt och har en egen lekpark – som han aldrig använt. Svensk Dam har sammanställt allt du behöver veta om Nicolas, son till prinsessan Madeleine.

Det betyder hans namn

Prins Nicolas är barn nummer två för Madeleine och Chris.

Prins Nicolas är barn nummer två för Madeleine och Chris.

Prinsens fullständiga namn är Nicolas Paul Gustaf Bernadotte. Namnet “Nicolas” har anrika rötter i Bernadotte-släkten: ni minns väl målarprinsen Eugen? Han hette Nikolaus i mellannamn. Prins Lennart hette också Nicolaus.

Men det var faktiskt Chris som valde namnet.

– Det är ett namn som vi båda tycker väldigt mycket om och jag kallades Nicolas i ungefär en dag innan min pappa ändrade det till Christopher, har Chris sagt.

Han är hertig i Ångermanland

I Ångermanland blev man väldigt stolta över att ha fått en hertig i Nicolas. Så stolta att man inrättade en upptäckarpark och gav den i dopgåva till prinsen.

”Prinsessparet ser mycket fram emot att besöka Ångermanland vid tillfälle men just nu finns inte något besök planerat”, hälsade Hovet då.

Han är en mammas pojke

Madeleine pussar på Nicolas.

Madeleine pussar på Nicolas.

Det är prinsessan Madeleine som själv vittnat om hur mammakär – och generös med komplimanger – Nicolas blivit.

– Nicolas är en riktig mammas pojke, det är honom jag får alla fina kommentarer av, sa Madeleine till tidningen Mama.

Men i samma intervju berättade Madeleine att det är Chris som Nicolas tar efter.

– Chris är väldigt känslosam och mjuk, så jag ser den sidan i Nicolas. Chris ser också detaljer som Nicolas också gör och tycker om fina ting, berättar Madeleine i intervjun.

Nicolas är  dessutom en “nattvandrare” och kommer gärna in och lägger sig mellan sina föräldrar

Han har sex faddrar

Det var inför dopet på Drottningholms statskyrka som Madeleine och Chris meddelade att de utsett sex faddrar till Nicolas.

Faddrarna är prins Carl Philip (prins Nicolas morbror), Natascha Abensperg und Traun (Chris O’Neills syster), Gustaf Magnuson (prinsessan Madeleines kusin), Henry d’Abo (Chris O’Neills svåger), Katarina von Horn (prinsessan Madeleines väninna) och Marco Wajselfisz (Chris O’Neills studiekamrat).

Han gillar fotboll

Både Leonore och Nicolas spelar fotboll. Nicolas verkar överhuvudtaget var en sportig typ – han lärde sig också simma tidigt. När han inte idrottar gillar Nicolas att leka med gosedjur. Favoriten heter Blue och är en kanin.

Han bor i Florida

Adrienne, Nicolas och Leonore leker ofta tillsammans.

Adrienne, Nicolas och Leonore leker ofta tillsammans.

Familjen är som bekant baserad i USA sedan en tid tillbaka. För Nicolas och syskonen innebär det en uppväxt i Florida och en framtida skolgång i det amerikanska utbildningssystemet. Det har även lett till att Nicolas blivit tvåspråkig.

Det har Madeleine själv vittnat om i en intervju med Svensk Dam:

– Jag pratar bara svenska hemma! Och Chris pratar engelska. Så för barnen blir det lite svengelska ibland.