Prins Nikolai avslutar modellkarriären – avslöjar nu varför

Prins Nikolai avslutar modellkarriären – avslöjar nu varför

Det är modemagasinet Dust som nu har den danske prinsen på sitt omslag. Prins Nikolai ses blicka in i kameran, klädd i ett par byxor och ett linne. Se bilden här och läs vad som nu väntar honom.

För en vecka sedan sågs han på kronprins Frederiks 50-årsfest, tillsammans med sina pappa prins Joachim och prinsessan Marie, men snart går prins Joachims och Alexandras äldste son prins Nikolai ut gymnasiet. Då väntar en lång och skön sommar innan allvaret börjar. För efter sommaren ska nämligen prins Nikolai avsluta sin modellkarriär och starta en helt annan bana i livet.

Vi har ju tidigare skrivit om hur han jobbat för Scoop Models och hur han lyckades få ett jobb som modell för lyxmärket Burberry. En företrädare för Scoop sa att de minsann inte valt prinsen för hans fina titel, utan bara för att han är så stilig.

Så här såg det ut när prins Nikolai gick på catwalken för Burberry.

Så här såg det ut när prins Nikolai gick på catwalken för Burberry.

Men i höst är det i stället dags för prinsen att få en militärutbildning. Det danska hovet har bekräftat att Nikolai ska börja på en tvåårig reservofficersutbildning på Hærens Sergentskole i Varde. Och då är det definitivt slut på modellkarriären.

Läs mer: 15 bästa bilderna från kvällens galafest för Frederik!

Läs mer: Så var Frederiks fest i natt • Tårarna • Kärlekstalet • Victorias klänning

Foto: Stella Pictures, IBL