Prins Nikolai hyllades på scenen i helt ny stil

Prins Felix, Nikolai med sin mor Alexandra

Just som vi trodde att vi sett och hört det mesta nu när grevinnan Alexandra börjat i underhållningsbranschen som sångerska. Äldste sonen Nikolai har också intagit scenen.

Prins Nikolai trivdes inte så bra i det militära. Han hoppade av utbildningen och har i stället hoppat upp på catwalken – igen.

Prins Nikolai på catwalken

Den här gången har han gått en modevisning för modehuset Dior i Tokyo. Massor av jubel fick han när han gick catwalken fram. Det var första Dior-showen med en exklusiv visning med kläder bara för män. Joachims och Alexandras äldste son passar ju perfekt som modell. Han har genom sin mor, grevinnan Alexandra, kinesiskt påbrå. Nikolais morfar var från Kina.

Hårspray

Prins Nikolai, 19, började arbeta som modell för ett tag sedan och karriären har gått spikrakt uppåt. Nikolai stod knappt att känna igen i Tokyo. De yviga lockarna var ett minne blott. Frisyren blänkte av gelé och hårspray och med lite make-up i ansiktet skulle knappt hans farmor, drottning Margrethe känt igen honom.

Självklart ville mamma Alexandra följa med sin son. Hon stöttade och såg väldigt stolt ut när Nikolai stegade fram över podiet. Showen gick hur bra som helst och det var en lättat grevinna, som berättade för pressen:

– Det gick riktigt bra!

David Beckham

Grevinnan Alexandra var inte den enda celebriteten på “front row”. Där hade hon fint sällskap av tidigare fotbollsspelaren David Beckham och modellen Kate Moss satt på bredvid och tittade på visningen.

Det är en glad stämning i det danska kungahuset. Prins Joachim skilde sig från Alexandra, men de har en god relation och bor i samma villaområde numera. Det är ju också trevligt att prinsessan marie och Alexandra har en nära vänskap. Marie är själv skilsmässobarn och vet att det betyder mycket för barn om föräldrar och styvföräldrar håller sams. Prins Nikolai har växt upp till en ståtlig herre och säkert dyker han upp igen på en catwalk någonstans i världen!

Läs mer

Därför avslutar prins Nikolai sin militärutbildning

Se ex-prinsessan Alexandras första live-uppträdande

Foto: IBL