Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Nikolai läste en dikt på morfars begravning

02 feb, 2010, 14:07 
Agneta Nisbeth
Alla var rörda till tårar då grevinnan Alexandras far, Richard Nigel Manley, begravdes i Katolska Kyrkan i Wien. Alla hans döttrar höll tal och prins Nikolai läste en dikt på engelska...
Annons

Grevinnan Alexandras röst brast då hon höll sitt tal till avlidne fadern Richard Nigel Manley. Alexandras pappa blev 85 år och han och Alexandra var inte de såtaste vänner då föräldrarna lämnade Danmark för att flytta till Wien. Utskuffade ur Schakenborg, då prins Joachim fann en ny hustru, kände sig föräldrarna besvikna på Alexandra.

Richard och Alexandra försonades

Enligt deras åsikt var det Alexandras tilltagande intresse för Martin som definitivt satte punkt för äktenskapet med prins Joachim. Men källor nära grevinnan berättade nyligen att pappa Richard och Alexandra försonades strax innan han dog. Alexandra satt hos honom på sjukhuset och de pratade ut. Det känns skönt för henne!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är en svår tid för oss alla. Som tur är har jag en familj som stöttar mig, sa Alexandra strax efter nyheten om Richard Manleys död.

Vid sin sida på begravningen hade Alexandra, förutom sina två systrar och mamma Christa, sin make Martin Jørgensen och sönerna Nikolai och Felix då hon tog ett sista farväl.

Prins Nikolai läste också tillsammans med en av sina kusiner en dikt till sin avlidne morfar. Då var inte ett öga torrt i kyrkan.

Av Eva Österlind

Foto: TT

Annons