Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Nikolais livsförändring efter drottningens beslut – “Att vara prins är något jag föddes till...”

29 sep, 2022, 14:30 
Prins Nikolais stora livsförändring efter drottningens beslut – “Att vara prins är något jag föddes till...”
Foto: TT

Prins Nikolais liv förändras markant efter drottningens beslut.

Annons
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarnaBrand logo
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

Chockbeskedet: Prins Nikolai blir utan kunglig titel!

Prins Nikolai är son till prins Joachim och barnbarn till drottning Margrethe. Igår blev det officiellt att drottningen tagit ett beslut som kommer att förändra prinsens liv helt.

Från och med 1 januari 2023 kommer prins Nikolai och hans bror prins Felix samt halvsyskonen prins Henrik och prinsessan Athena inte refereras till som ers höghet och de kommer inte längre erhålla en prins–eller prinsesstitel. Prins Nikolai blir nu Nikolai, greve av Monpezat.

Det här innebär att prins Joachims barn kommer att få möjlighet att forma sina egna liv och arbeta med vad de vill i större utsträckning. Kungliga uppdrag kommer inte vara en del av deras vardag.

Prins Nikolai har redan karriär– gick catwalk för Dior

Det går det absolut ingen nöd på Nikolai! 23–åringen har jobbat som modell utöver sina studier på Copenhagen Business School.

Nikolai har gjort succé som catwalk–modell för Dior under en av världens mest prestigefulla modeveckor, Paris Fashion Week.

Annons

Han menar att modellyrket är något lättare, just eftersom att det är självvalt. Han har tidigare uttalat sig om det parallella livet.

KCS Presse / MEGA

– Att vara prins är något jag föddes till. Modelljobbet är något jag själv valt, det är väl skillnaden, har före detta prinsen sagt.

Drottningen ska ha varit stöttande

Man kan tänka att en drottning skulle ha åsikter om en prins parallella karriärsliv men enligt Nikolai ska Margrethe alltid varit stöttande.

– Jag tror att hon har sitt eget sätt att berätta för mig att hon är stolt. Hon har frågat mycket om det är spännande och om mina upplevelser. Sen designar hon också själv en massa klänningar, och målar och är väldigt konstnärlig, säger prinsen.

Foto: TT

Annons