Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Nikolais lyckobesked med flickvännen – efter krisen

16 dec, 2022, 07:30 
Prins Nikolai

Prins Nikolais flickvän har ett glädjande besked efter den tuffa krisen. Så fint!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Allt om Danmarks kungahus!Brand logo
Allt om Danmarks kungahus!

Prins Nikolai har gått igenom en tuff höst med massor av familjedrama. Prinsen och hans tre syskon har mindre än en månad kvar med kungliga titlar efter att hans farmor, drottning Margrethe, valt att frånta deras kungliga titlarna.

Nikolai uttalade sig i danska pressen efter monarkens beslut:

– Jag förstår inte varför det måste bli så här, sa han till Ekstrabladet i höstas. Prinsen intervjuades då dagar efter beslutet.

Han fortsätter:

– Hela min familj och jag är så klart väldigt ledsna. Vi är, som mina föräldrar också har sagt, i chock över det här beslutet och över hur snabbt det faktiskt har gått.

Efter årskiftet kommer prinsen och han syskon istället refereras till som greve eller grevinna av Monpezat, helt enligt drottningens önskan.

Annons

Stöttas av flickvännen : Benedikte Thoustrup berättar

När Billed Bladet pratar med Nikolais flickvän Benedikte berättar hon att det är viktigt för paret att de stöttar varandra i allt. Benedikte Thoustrup är en rikig karriärista och menar att prinsen stöttar när hon tvivlar på egna företaget BéneSoie.

— Det betyder så mycket. Han är en riktig stöttepelare och har varit det hela tiden sedan jag startade BéneSoie. Det var han som uppmuntrade mig att satsa på idéen och han har alltid varit där för mig. Han är den jag går till när jag tvivlar om någonting kopplat till företaget.

Benedikte berättar också att hon finns där för sin prinspojkvän i allt det han kommer att ta sig an.

— Jag tror att han vet att jag stöttat honom på samma sätt i hans projekt. Jag tycker generellt att vi är bra på att stötta varandra i allt som vi tar oss an, förklarar hon.

Nikolai är prins – och catwalkmodell

Prins Nikolai har även han sysslat med egen verksamhet. Prinsen har nämligen gått catwalk för märket Dior. Modelluppdragen har pågått länge och prinsen tror att hans farmor, drottningen, stöttar valet att arbeta som fotomodell.

Annons

— Jag tror att hon har sitt eget sätt att berätta för mig att hon är stolt. Hon har frågat mycket om det är spännande och om mina upplevelser. Sen designar hon också själv en massa klänningar, och målar och är väldigt konstnärlig, säger prinsen.

Foto: TT

Annons