Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Nikolaos och Tatiana Blatnik har förlovat sig!

28 dec, 2009, 17:55 
AvRed Aktionen
Ännu ett bröllop på gång! Och nu är det prins Nikolaos av Grekland som äntligen har gått ned på knä för att fria till sin älskade Tatiana Blatnik. Förlovningen bekräftades i dag på exkung Konstantins och exdrottning Anne-Maries hemsida.
Annons

Prins Nikolaos fyllde 40 år i oktober och kanske var det upptäckten att åren rinner iväg som fick prinsen att fria efter sex långa år av väntan för vackra Tatiana…

I augusti gästade prins Nikolaos och Tatiana Blatnik Sverige för att närvara vid vännerna Jan Dinkelspiels (“Robinson-Jans”) och Ellen Stendahls bröllop i Stockholm, det kanske också bidrog till tankarna på att ingå äktenskap. Ellens och Jans bröllop var ju så romantiskt!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tatiana var tärna och bland gästerna syntes också nyförlovade kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine. Lustigt nog kommer Nikolaos och Tatiana Blatniks givna generalrepetitioner också att gå i svensk regi. Nikolaos och Tatiana är ju självskrivna gäster på både Victorias och Madeleines bröllop.

Nikolaos flirtade med Victoria

Prins Nikolaos uppvaktade en gång i tiden Victoria, men det klickade inte. Victoria och Nikolaos träffades på kungliga kalas, blev mycket goda vänner, men hittade sedan kärleken på var sitt håll. Victoria träffade sin Daniel och prins Nikolaos sin schweiziska flickvän Tatiana Blatnik.

Nikolaos är son till exkung Konstantin II av Grekland och exdrottning Anne-Marie, och bär titeln prins av Grekland och Danmark. Hans moster är drottning Margrethe av Danmark. Nikolaos har fyra syskon; prinsessan Alexia, kronprins Pavlos, prinsessan Theodora och prins Philippos. Några närmare detaljer kring bröllopet har ännu inte avslöjats. Men troligtvis står det i London år 2011.

Av Eva Österlind

Foto: TT

Annons