Prins Oscar 7 år – se Victorias nya födelsedagsbild!

02 mar, 2023, 07:56 
Prins Oscar

Prins Oscar kniper charmpoäng på sjuårsdagen!

Annons

Man kan lugnt säga att det är högsäsong för kungliga födelsedagsbarn!

Efter prinsessan Estelle och prinsessan Leonore är det nu prins Oscars tur att sova räv och bli firad med tårta, sång och fint inslagna paket. Och sin sjuårsdag får han fira med en tandglugg – det visar hovets nya bild.

Prins Oscars stora dag! Och han firar med sin fina vovve Rio.

Oscar har dessutom sånt flyt att hans sjuårsdag infaller mitt under sportlovet, när mamma kronprinsessan Victoria, 45, och pappa prins Daniel, 49, är lediga från jobbet och har allt tid i världen. En extra lyxig dag för Oscar alltså.

Prinsessan Estelle och prins Oscar på Haga slott – hovets födelsedagsbild 2023
Hemma på Haga: Prinsessan Estelle och hennes coola lillebror.
Recept.se Nyhetsbrev

Hela sju år har därmed gått sedan den där marskvällen när baby Oscar kom till världen på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Klockan var 20.28 och Sveriges nya prins var 52 centimeter lång och vägde 3 655 gram.

Annons
Prins Oscar – världens finaste lillebror!
Prins Oscar – världens finaste lillebror!

Sådan är prins Oscar

Redan dagen därpå avslöjade kungen att hans barnbarn hade fått namnen Oscar Carl Olof och att han – en dag gammal – hade blivit hertig av Skåne.

Prins Oscar vid sitt dop 2016
Prins Oscar, nydöpt 2016.

Sedan dess har åren svischat förbi och i höst börjar Oscar i riktiga skolan – första klass: En blivande ettagluttare som tränar fotboll och älskar sin hund Rio.

Annons

Och är kronprinsessan Victoria och prins Daniel som de flesta föräldrar så undrar de nog hur deras lillprins kunde bli så här stor, så svindlande fort.

Prins Oscar 7 år hemma på Haga slott
Kungafamiljens Birthday Boy.

Kungligt kalas denna torsdag alltså – och för drottning Silvia och kungen betyder det tredje barnbarnet att fira på bara elva dagar.

Foto: Linda Broström/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons