Prins Oscar – allt du behöver veta

Prins Oscar brinner för en ren natur och är en kopia av pappa Daniel. Svensk Dam har sammanställt allt du behöver veta om Oscar – sonen till kronprinsessan Victoria.

Namnet

Oscar är ett vanligt kunganamn och Oscar den II var ju farfars farfar till vår nuvarande kung. År 2015 var dessutom Oscar det fjärde vanligaste namnet på nyfödda pojkar, så Victoria och Daniel visade på samma gång både folklighet och att de värnar om historien. Dessutom heter ju kronprinsessans kusin Oscar Magnuson. En släkting hon håller väldigt kär.

Oscar är en miljökämpe

När kronprinsessan Victoria filmade en familjepromenad fick vi se att Oscar verkligen brinner för en ren natur. I Instagram-klippet kunde man se hur Oscar tvärbromsade på sin cykel när han fick se ett stycke skräp på marken.

– Plast i naturen, plast i naturen! skrek han.

Inlägget är taggat med hashtaggen #hållsverigerent och i bildtexten står det ”Prins Oscar säger också nej till plast i naturen!”.

Hertigdömet

Oscar är hertig av Skåne. 2019 gjorde han sitt första kungliga uppdrag, vilket blev ett besök i hertigdömet. Väl på plats i Skåne fick han en naturlek i Klippans kommun som gåva.

Han är en kopia av pappa Daniel

På sista tiden har det framgått att Oscar är pappas pojke – bokstavligt talat!
Prins Oscar

Oscar verkar ha fått samma hårfärg som pappa, samma mun, samma ögon och samma näsa. Till och med öronen är lika!

Går i förskola

I augusti 2017 meddelade kungahuset att Oscar tillsammans med sina kusiner Alexander och Nicolas skulle börja på en förskola. Så här skrev man i ett officiellt uttalande.

“Prins Oscar, Prins Alexander och Prins Nicolas påbörjar inskolningar i förskolor under hösten. Kungafamiljen sätter stort värde på den hänsyn som svensk media visar de kungliga barnen i privata sammanhang. Detta bidrar till en trygg miljö för barnen, kamrater och deras familjer.”