Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Oscar firade mamma Victoria på Solliden

14 jul, 2019, 15:50 
Ellen Myrgård Lindén
prins oscar victoriadagen
Vad han har blivit stor! Se bilderna på lillprins Oscar som är med och firar mamma Victoria på Solliden.
Annons

Tre år och storasyster Estelles största fan. Just nu uppmärksammar hela Öland Victorias 42-årsdag och en av dem som är med och firar är förstås prins Oscar. Dagen till ära bär lillprinsen vitt skjorta och vita shorts. Kanske inte de mest lekvänliga plaggen men så är Oscar också en lugn liten pojke som trivs bäst vid sidan av sina föräldrar eller storasyster Estelle. När kronprinsessfamiljen klev ut på slottstrappan, till folkets jubel, tittade Oscar storögt på alla vinkande flaggor och stora blomsterbuketter. Han är en försiktig själ som betraktar innan han ställer till med några stora gester.

Oscar betraktade den stora folksamlingen på Solliden

prins oscar solliden victoriadagen

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

När Victoria sedan tog med sig barnen och prins Daniel på det traditionsenliga gratulationståget – där semesterfirare, turister och sommarölänningar får chansen att hälsa på kronprinsessan – höll sig Oscar lite i bakgrunden. Han är bara tre år och håller fortfarande på att vänja sig vid stora, kungliga evenemang som Victoriadagen. Annat är det med 7-åriga Estelle som rör sig vant på Sollidens ägor – trots att parken just nu rymmer bra mycket mer människor än vad hon är van vid.

Annons
prins oscar firar mamma victoriadagen
Prins Oscar höll sig lite i bakgrunden under kronprinsessans firande.

När Madeleine och Chris medverkade i talkshowen Skavlan för några år sedan beskrev prinsessmaken sonen Nicolas som en “gentle soul” och kanske har prinskusinerna det gemensamt? Vad som står klart är i alla fall att prins Oscar bara blir mer och mer lik sina föräldrar för varje dag som går. De bruna ögonen är på pricken Victoria och ansiktsdragen påminner om Daniel.

prins oscar solliden victoriadagen
I mamma Victorias trygga famn.

Efter ett tag blev prins Oscar dock lite mer varm i kläderna och började sparka fotboll på den välklippta gräsmattan. Något ska man hitta på när mammas gratulationståg drar ut på tiden!

prins oscar med boll solliden
Prinsen Oscar passade på att sparka lite boll när mamma Victoria tog emot alla gratulationer.

Men mamma Victoria började fira sin dag redan under lördagen, se filmen här!

Se när kungligheterna dansar till Laleh!Brand logo
Se när kungligheterna dansar till Laleh!

Foto: TT, rörligt SPA

Annons