Hovets besked om Oscar – förändringen efter sjukdomsfallen på slottet

26 nov, 2020, 12:11 
Prins Oscar Prinsessan Estelle Kronprinsessan Victoria Corona Covid-19
Så drabbas barnen Oscar, Estelle, Alexander och Gabriel av kungafamiljens coronapanik: Se hovets kommentar om beslutet här.
Annons

Coronaviruset skakar kungafamiljen. Prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 35, är redan sjuka, och under dagen kommer hovet att gå ut med besked om kungen, 74, drottning Silvia, 76, kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 47, också har smittats.

Men det finns trots allt en liten ljuspunkt i denna hypotetiskt sett katastrofala situation. Och den ljuspunkten gäller barnen. Varken prinsessan Estelle, 8, prins Oscar, 4, prins Gabriel, 3, eller prins Alexander, 4, var med vid det potentiella smittotillfället: Den samling i kyrkan för sex dagar sedan där kungafamiljen tog ett sista farväl av drottning Silvias bror Walther Sommerlath.

– Inget av de kungliga barnbarnen var med vid begravningen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

– De visar inte heller upp några symptom.

Hovet har dock vidtagit stora försiktighetsåtgärder även när det gäller barnen och prinsessan Estelle hålls hemma från sin skola Campus Manilla på Djurgården i Stockholm, där hon går i andra klass.

Prinsessan Estelle Campus Manilla Corona Covid-19
: Coronaviruset stoppar prinsessan Estelle: I dag står hennes skolbänk på Campus Manilla tom.

Det har även fattats beslut om att hennes bror prins Oscar nu inte kan gå i förskolan, och samma föreskolestopp gäller av naturliga skäl för småprinsarna på Villa Solbacken, prins Alexander och prins Gabriel, eftersom deras föräldrar är bekräftat sjuka i Covid-19.

– Barnen sitter nu i karantän med sina föräldrar.

Prins Carl Philip sjuk Prins Alexander Prins Gabriel Corona Covid-19
Corona på Villa Solbacken: Nu sitter även prins Alexander och prins Gabriel i karantän.

Covid-19 i kungafamiljen – Sofia och Carl Philip sjuka

Det var under torsdagsmorgonen som hovet släppte bomben: Prins Carl Philip och prinsessan Sofia testade i går positivt för Covid-19 och är isolerade hemma med ”lättare influensasymptom” – och de kan ha alltså ha smittat kungaparet och kronprinsessparet.

Annons

Smittspårningen pågår nu i kungafamiljen och vi återkommer så snart det finns ett besked om kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria eller prins Daniel testar positivt för coronaviruset.

Foto: TT.

Annons
Innehåller annonslänkar