Prins Oscar tog emot granar på slottet

prins alexander prins oscar
Prins Oscar tar över stafettpinnen efter kusinen Alexander. Se när lillprinsen gör entré på slottet!
Annons

Finbesök på slottet. Under onsdagen fick prins Oscar ledigt från förskolan för att följa med sina föräldrar till slottet. Det var nämligen dags för det kungliga granöverlämnandet, som är en tradition som började i slutet av 1960-talet, och kronprinsessfamiljen var på plats för att välja ut den allra ståtligaste att ta med sig hem till Haga.

Prins Oscar gjorde succé med Victoria och Daniel

Många hade dock förväntat sig att få se Carl Philip och sonen Alexander i Östra valvet. De var nämligen med på granöverlämnandet förra året. Minns ni hur lillprinsen sprang omkring i slottskorridorerna i röda chinos och stor tomteluva?

Annons
Annons

Men efter kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar är det ett allt större fokus på Victoria och Daniel. Estelle och Oscar följde med sina föräldrar på granöverlämning år 2017 och i år var det alltså dags igen. Prins Oscar fick dessutom välja egen liten mini-gran till pojkrummet medan Estelle var i skolan som vanligt. Än är det inte jullov för den 7-åriga prinsessan.

prins oscar slottet granar
Vilken dröm att få välja ut sin alldeles egna julgran!
Annons

Frågan är om vi kommer att få se Carl Philip och Sofias söner innan jul. Kanske följer de med sina föräldrar till konserten “Jul i Vasastan”, den 21 december. Vi kan ju alltid hoppas!

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Prins Oscar tog emot granar på slottet”

 1. ellinor blomquist skriver: 19 december, 2019

  Förra året hade kronprinsessfamiljen förhinder-därför var det Carl Philip och Alexander som tog emot granarna. Åren innan har det varit kronprinsessfamiljen som haft detta uppdrag. 2018 var ett undantag. Så det har säkert ej någon att göra med nyordningen i kungahuset


 2. Anna skriver: 19 december, 2019

  Hej!
  Tycker ändock att HELA kungafamiljen kan fortsätta att bidra. Det tas så jädrans hårt på att det ska vara riktiga uppdrag, apanage, dyra klänningar osv. Tror att de vuxna barnen har råd ändå med egna kläder m.m. Nu ska allt sorteras bort från familjen. Ett fåtal kvar. Det är ändå ens familj där alla ingår på ngt sätt. Historien klipps bort.


  1. Ritv Forster skriver: 19 december, 2019

   Anna, än så länge har det (trots alla skriverier i svenskdam.se) inte blivit några förändringar! Det är i framtiden som det gäller och inte än på länge. Apanage har bara “Kungen” (Kungahuset) och ur DET betalas representationskostnader vad det gäller de övriga “barnen”, dvs det är bara ett bestämt belopp ur det som går till Kronprinsessans Hovstat.


 3. charlotte skriver: 19 december, 2019

  När Victoria är rätt klädd, som här, är hon den snyggaste kungligheten i världen. Hennes karisma är total och utstrålningen är varm och engagerad.


  1. Bea skriver: 26 december, 2019

   Rätt klädd skriver någon. Ja det beror ju på hur man ser det tycker jag.
   Personligen tycker jag det hade passat bättre med snygga fritidskläder vid ett tillfälle som detta. Stövlar tjock tröja jacka osv.


 4. Elna skriver: 19 december, 2019

  Anna, varför upprörd ? När Kungen var kronprins var inte hans syskon och representerade överallt. Jag tycker att det är bra att vi har tydliga roller i kungahuset.


  1. Leo skriver: 22 december, 2019

   Absolut, instämmer!


 5. Monarkist skriver: 21 december, 2019

  Elna. Håller med dig i allt du skriver. Mycker av detta reformarbete har redan skett i andra länder sedan tidigare och är även på god väg att hända i England, där William och Kate har en självklart central roll trots att det är Charles och Camilla som först blir regentpar. I Danmark är fokus på Frederik och Mary och deras barn. J:s och Maries barn har tämligen små roller i de offentliga sammanhangen. J:s äldste son har dessutom hunnit med att arbeta som mannekäng, innan han numera satsar på universitetsstudier. Så var det även innan familjens flytt till Frankrike. Carl-P, Sofia och Madeleine kommer att ses i vissa offentliga sammanhang. I övrigt anser jag det vara självklart att Victoria och Daniel är i fokus och vid vissa tillfällen deras barn.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar